Audius (AUDIO) nedir?

Kripto para piyasasındaki çeşitlilik ve buna bağlı birimlere yönelik araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede en çok araştırılan konular arasında ise, Ethereum tabanlı merkezi olmayan müzik akış sistemi Audius (AUDIO) yer alıyor. Peki, Audius (AUDIO) nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Audius; sosyal medya özelliklerine sahip, Blokzincir ile çalışan, merkezi olmayan bir müzik akışı hizmetidir. SoundCloud ve Spotify gibi tanınmış girişimleri hedefleyen Auidius, Ethereum tabanlıdır. Herhangi bir kullanıcıya serbestçe paylaşım yapmasını, para kazanmasını ve akış yapmasını amaçlar. Sanatçı kontrollü ve topluluğa ait bir müzik akışı platformu işlevi görür. Bu çerçevede, Audius (AUDIO)'a yönelik araştırmalar yapılıyor. Peki, Audius (AUDIO) nedir? Detaylar haberimizde... 

Audius (AUDIO) nedir?

AUDIUS (AUDIO) NEDİR?

Teknik olarak, sanatçıların çalışmaları için merkeziyetsiz ağ ile güvence altına alınan değişmez ve tarihi belirli kayıtlar üretmelerini sağlayan bir Blokzincir’dir. Finansal olmayan kripto projesi uygulamalarından biri olan Audius; sanatçılar, hayranlar ve geliştiriciler topluluğuna aittir ve onlar tarafından organize edilmektedir. Ocak 2021'de 2,9 milyon olan kullanıcı sayısı Temmuz 2021'de 5,3 milyondan fazla kullanıcıyı geçmiştir. Kullanıcılar, Nisan 2021’ de 7,5 milyon defa parça dinledi. Bu Audius’un ay bazında ulaştığı en büyük sayı olmuştur. 

Audius, Ivy League derecesine sahip bilgisayar programcıları olan Roneil Rumburg ve Forrest Browning tarafından ortaklaşa kurulmuştur. Elektronik müzik hayranı olan Rumburg ve Browning, uygulamayı 2018 yılında geliştirmeye başlamıştır.  Audius’un kurucularından biri olan Roneil Rumburg, Bitcoin ödemelerinde işlemlerin hızlı gerçekleşmesi için kurulan “BlackSlash” platformunun çalışmalarında yer almıştır. Blok zincir ve yapay zeka alanlarında tecrübesi olan Rumburg, alanında uzman bir bilgisayar programcısıdır. Ek olarak, Lightning Labs başta olmak üzere kripto ekosistemindeki projelerin kilit yatırımcılarındandır.

Platformun diğer kurucu ortağı Forrest Browning ise, daha önce kurmuş olduğu StacksWare şirketini üniversitede bir proje olarak başlatmıştır. Ayrıca, Forbes kurumu tarafından otuz yaş altı başarılı isimler listesinde yer bulmuştur. Audius ağının çalışmasında üç ay grup yer alıyor: node işleten kişiler, sanatçılar ve dinleyiciler. Node işleten kişileri de kendi aralarında ikiye ayırabiliriz: içerik ve keşif nodeları. Bu nodeların, bir bölümü içeriklerin saklanması ve blok zincire eklenmesini sağlarken diğer kısmı ise sanatçıların, dinleyenleri ile buluşmasını sağlıyor. 

İçerik nodelarını işleten sanatçılar, öteki nodelara girmek durumunda kalmadan kendi müziklerini arayüzlerinde tutabilirler. İçeriklerini saklayan sanatçılar ayrıca içerik şifreleme anahtarlarına sahip olurlar. Bu durumda müzikleri üzerinde ek kontrol yetkisine sahip olurlar. 

 

Audius (AUDIO) nedir? ile ilgili etiketler Audius müzik ethereum kripto
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.