Tolga Sarıtaş

TOLGA SARITAŞ KİMDİR?

Tolga Sarıtaş, 30 Mayıs 1991 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babası tekstilci annesi ev hanımıdır. Berfin ve Gencay isimlerinde iki kardeşi olan Tolga Sarıtaş aslen Sivaslıdır. Lise eğitimini Halil Akkant Lisesinde tamamlayan Sarıtaş, Esenyurt Belediye Tiyatrosu ve Tiyatro Zeytindalı'nda çeşitli tiyatro oyunlarında yer aldı. Halen Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümünde okumakta olan Tolga Sarıtaş bir dönem Omega adlı bir müzik grubunda baterist ve gitarist olarak sahneye çıkmıştır. 2009 yılında yardımcı oyuncu olarak Bahtı Kara adlı sinema filmi ile beyazperdede izleyici karşısına çıkan Sarıtaş, oyunculuk kariyerinin en önemli basamak taşlarından biri olan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Cihangir karakterini canlandırarak büyük beğeni toplamış ve tüm Türkiye’de tanınmıştır.

2015 yılının iddialı dizilerinden Güneşin Kızları’nda başrol oyuncusu olarak yer alan Tolga Sarıtaş, halen Star TV’de yayınlanan ve büyük beğeni toplayan Söz adlı dizide Üsteğmen Yavuz karakterine hayat veriyor. Genç yaşına rağmen oyunculuktaki başarısını çeşitli ödüllerle de taçlandıran 27 yaşındaki Tolga Sarıtaş, 1.77 metre boyunda, 75 kilo ve İkizler burcudur.

Tolga Sarıtaş’ın aldığı ödüller:

23.İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri – En İyi Erkek Oyuncu – 2016
Ankara Hukuk Ceride-i Kantar – En İyi Erkek Oyuncu – 2016
Sabancı Üniversitesi Lacivert Ödülleri – En İyi Erkek Oyuncu – 2016

Tolga Sarıtaş’ın rol aldığı diziler ve filmler:

Söz (Üsteğmen Yavuz) TV Dizisi – 2017
Kötü Çocuk (Meriç) Sinema Filmi – 2017
Güneşin Kızları (Ali Mertoğlu) TV Dizisi – 2015
Büyük Sürgün Kafkasya (Cemil) TV Dizisi – 2014
Benim Adım Gültepe (Murat) TV Dizisi – 2014
20 Dakika (Ferdi) TV Dizisi – 2013
Sen De Gitme TV Dizisi – 2011
Muhteşem Yüzyıl (Şehzade Cihangir – 4. Sezon) TV Dizisi – 2013
Arka Sokaklar (Doğan – 7. Sezon) TV Dizisi – 2012
Öyle Bir Geçer Zaman ki TV Dizisi – 2010
Kaledeki Yalnızlık (Feyyaz) Sinema Filmi – 2010
Bilinmeyen Yaşın Yorgunu (Berkcan) Sinema Filmi – 2010
Bahtı Kara (Berk) Sinema Filmi – 2009

Ünlü oyuncu Tolga Sarıtaş 5 yıllık sevgilisi ile nişanlandı...
Sanat camiasının acı kaybı... Köknar Tezay hayata veda etti Tolga Sarıtaş'tan Baba dizisi hayranlarına sarsıcı haber
Baba Dizisinde Büyük Kan Kaybı! 3 İsmin Vedası kesinleşti, büyük transferler geliyor Baba Dizisi Sezon Finalini Büşra'nın Ölümüyle Yaptı! Özge Yağız Baba dizisine veda ediyor Baba Dizisinde Tolga Sarıtaş'ın Yerine Çağlar Ertuğrul geliyor Tolga Sarıtaş Rol Arkadaşı Özge Yağız'ı Sinir Ediyor! Özge Yağız İtirafıyla Akılları Aldı! Baba Dizisinde Büşra Abisine İhanetin Bedelini Ödüyor! İlhan'dan Olay Hareket! Tolga Sarıtaş ve Engin Akyürek'in Filmi Yolun Açık Olsun Konusu Nedir, Yayın Tarihi Ne Zaman? Baba Dizisinde İlhan Babası Ferit Karaçam'ı Satıyor! Kadir ve İlhan Ortaklığı Başlıyor! Baba Dizisinin Başarılı Oyuncuları Haluk Bilginer ve Tolga Sarıtaş'tan Muhteşem Kare! Baba Dizisinde Tahmin Edilemeyen Kriz Baş Gösterdi! Baba Dizisi Son Bölümde Kadir Saruhanlı 3 Kadından Darbe Üstüne Darbe Yedi! Baba Dizisinde Kadir'in Aşkı Sevil İlhan'ın Ablası Çıktı! Özge Yağız ve Tolga Sarıtaş'tan Sürpriz Poz Geldi! Baba Dizisinin Finaliyle İlgili Çarpıcı İddia! Her Şey Emin Saruhanlı'nın Rüyası Olabilir Mi? Baba Dizisi Kadir ve Sevil Aşkında Şok Eden Gerçek Ortaya Çıktı Baba Dizisinde Çatışma Başlıyor! Kadir Emin Saruhanlı'nın Şaşırtan Geçmişini Öğreniyor! Baba Dizisinde Tolga Sarıtaş ve Özge Yağız Kardeşliği! Kadir ve Büşra Arasında neler oluyor? Baba dizisi konusu nedir? İşte Baba oyuncu kadrosu ve karakterleri Baba dizisi bu akşam Show TV'de başlıyor... İşte ilk bölümden sahneler İzleyiciyle buluşmaya hazırlanan 'Baba' dizisinin teaser afişi yayınlandı Haluk Bilginer ve Tolga Sarıtaş'ın başrolünü paylaştığı Baba dizisinin ilk fragmanı yayınlandı Baba dizisinin yıldızı Tolga Sarıtaş koronavirüse yakalandı Baba dizisinde Tolga Sarıtaş'ın partneri Beril Pozam kardeşi de Özge Yağız oldu! Arıza'nın Ali Rızası Baba'sına geri dönüyor! Emektar Haluk Bilgiler başrollerde fırtına estiriyor! Çukur'un senaristi, Tolga Sarıtaş ve Haluk Bilginer! Başka söze gerek yok! Baba dizisi geliyor! Tolga Sarıtaş Yeni Dizi İçin Hazır! Arızadan Sonra Bu İyi Geldi! Bu Sefer Bambaşka Biri Olarak Geliy Tolga Sarıtaş Konuk Olduğu Programda Neler Söyledi? Büyük Yükselişin Sırrını Açıkladı! İşte O Sır Söz Dizisinin Yüzbaşısı Tolga Sarıtaş Öyle Bir Yolda Ki! Kimse Onu Geçemiyor! Bir Rekor Daha Geldi