Mine Kırıkkanat

Mine Gökçe Kırıkkanat (d. 1951, Ankara) Türk gazeteci, yazar ve köşe yazarı.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'ni ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gazeteciliğe Cumhuriyet Gazetesi'nin İspanya muhabiri olarak başladı, Cumhuriyet Gazetesi Fransa temsilciliğine getirildi.

1992 yılında Milliyet Gazetesi'ne geçti. 1996 yılında Milliyet Fransa muhabirliğiyle birlikte, Radikal Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. 2005-2010 yılları arasında köşe yazılarını Vatan Gazetesi'nde devam ettirdi. 2010 sonbaharından itibaren yazılarını Cumhuriyet Gazetesi'nde sürdürüyor. Fransızca TV5 Monde kanalının yabancı gazeteciler ekibinde yer alıyor. Yazarın edebi eserleri deneme, araştırma, öykü ve roman türünde olup yapıtlarını Sinek Sarayı, Bir Gün Gece ve Destina (Literatür Yayınları, 2008), Bir Nehir Roman oluşturmaktadır.

Mine Kırıkkanat Fransızca ve İngilizce bilir. Bir çocuk annesidir.

İntihalci Elif Şafak'ın destekçilerine bakın!
Mine G. Kırıkkanat'tan montaj komedisi! Millet can derdinde o İslam düşmanlığı peşinde!
Muhalif yazar Mine Kırıkkanat bile isyan etti! Ünsal Ban ile İYİ Partili ismin çarpık ilişkisi! Cumhuriyet yazarından Aslı Aydıntaşbaş'a "CIA" suçlaması Mine Kırıkkanat'tan Elif Şafak'a 'intihal' davası Cumhuriyet yazarının elindeki Kılıçdaroğlu dosyası.. Muhalefete yakınlığıyla bilinen yazarlar Kılıçdaroğlu'nu istemiyor Cumhuriyet yazarı Kırıkkanat: 9 seçim kaybetti, bizden helallik istesin Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat'a tokatlı saldırı Adnan Oktar suç örgütünün istihbarat birimi mi vardı? Dava dosyasından Kılıçdaroğlu detayı çıktı Mine Kırıkkanat: Kılıçdaroğlu ve ekibi ile ilgili çok can alıcı bir dosya var Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat vasiyetini duyurdu: Cenazemde imam, hafız istemiyorum! Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat birahane kapattırdı! 'Kılıçdaroğlu aklını mı yitirdi?' Muhalefetin Cadillac yalanı yine dolaşıma sokuldu Bunlar yerli ve milli her şeye karşı! Turgay Güler: Mine Kırıkkanat beni dava etmiş! Türk milletini aşağıladı: Cahil ve... Rezil kitap üzerinden İslam'a saldırdı 'Sakalsız olur da, ahlaksız hiç olmaz' İngiliz büyükelçi muhalif isimleri taca çıkardı! 80 yaşındaki gazeteci Ali Sirmen koronayı yendi Çetin Altan'ın kavgasını Mine Kırıkkanat ayırıyor