Kıraç

Kıraç öğretmen bir babanın çocuğu olarak ilk öğrenimine doğduğu yerde başladı. 1982’de ilkokul dördüncü sınıftayken babasının tayini nedeniyle ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul Hasköy’de tamamladı.

Lise eğitimini tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümüne girdi. 1992 yılına gelindiğinde Ortaköy bir barda sahne hayatına başladı. Kendi müziğini daha geniş kitlelere duyurma, paylaşma arzusu sonucu 1994 yılında ilk demo kasetini hazırladı. Bir arkadaşının aracılığıyla TMC Film ile tanıştı. 1998 yılı Mayıs ayında ilk albümü Deli Düş piyasaya sürüldü. "Dağların Kadını", "Talihim Yok Bahtım Kara" ve "Ben Yolumu Bulurum" şarkılarına klip çekildi.

Kıraç'tan 'Tanrı' kelimesini kullandığı için gelen eleştirilere yanıt
Kıraç’ın Uşak için hazırladığı klip izlenme rekoru kırdı Kıraç'tan 'Z Kuşağı' çıkışı: ''Z kuşağı' diye bir kuşak yok, Türk gençleri var''
Emre Aydın'dan '100. Yıl Marşı' çıkışı: 'Erkekler kenarda dursun...' Cumhuriyet'in 100. Yıl Marşı'nı kim seslendirecek? İşte magazin kulislerinde konuşulan adaylar Şarkıcı Kıraç, fenomen temizlik görevlisi Hamit Karakaya'yı sahnesine çıkardı Kıraç, Özgür Demirtaş'ın takipçilerine sordu: Yahu bu adamın neresinde Atatürk buluyorsunuz? Kıraç ile Özgür Demirtaş sosyal medyada birbirine girdi Can Kıraç'ın torunu, 14 yaşındaki kızı istismar edip ABD'ye kaçtı! Neşet Ertaş, ölümünün 9. yılında baba ocağında anıldı Şarkıcı Kıraç'ın iş kazası! Yere düşmekten son anda kurtuldu Milli takım şarkısı tartışmalarında yeni perde: Kıraç'a o isimden destek Menajerimi Ara Kıraç kim? Barış Falay kimdir? Kaç yaşında, nereli? Evli mi? İstanbul Valiliği Emek Bayramı'nı 'Kıraç' konseri ile kutlayacak! "Yalnız değilsin Mehmedim" Kıraç'tan Ertuğrul Özkök'e: Bırak bu numaraları! Alacak verecek kavgasında kan aktı! Kıraç: Kadınlar bana destek olacaklar! Buket Aydın'dan Kıraç'a sert tepki... "Şehirli kadın evde kahvaltı bile hazırlamıyor!" 32 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu! Twitter'da 'Orhan Pamuk' polemiği! "Bir de Orhan Pamuk gibiler çıktı! Utanç verici" Kıraç ile Berna Laçin arasında İngilizce polemiği! Esenyurt'taki yangın görüntülerini izle!Son dakika Kıraç bakın kime eş arıyor!