Hakan Altun

İlk okulu bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet konservatuarına girdi. Orta lise ve yüksek öğrenimini de aynı okulda tamamladı. İTÜ Sosyal bilimler dalında Master yaptı.

1994’de Edirne Türk Devlet Müziği topluluğunda ud çaldı. 1997’de bu görevinden istifa etti. İstanbul eğlence hayatının en popüler eğlence merkezlerinde sahne aldı.



1998 de askere gitti, askerliğini Ankara’da yaptı. Ve askerde ilk albüm hazırlıklarına başlayan Hakan Altun 1999’da ilk solo albümü “Hakan” Hani Bekleyecektin ile müthiş bir çıkış yakaladı.

Ardından ikinci albümü “Ağlamak Yok Yüreğim” üçüncü albümü “Nefesimsin” dördüncü albümü “Yaralı Bir Akın Öyküsü” beşinci albümü “Hediye” ve altıncı albümü “Küstüm Aşklara” ile müzik dünyasındaki ilerleyişine emin adımlarla devam etti.

Gerek yorumculuğu gerekse bestecilik kimliği ile sevilen Hakan Altun; Cengiz Kurtoğlu, Bülent Serttaş, Hande Yener, Seda Üren, Muazzez Ersoy, Elif Karlı, Gülben Ergen, Petek Dinçöz, Hilal Özdemir, Soner Arıca, Ercan Saatçi, Emirkan, Alişan, Deniz Erdoğan, Kibariye, Murat Kurşun, Sinan Zorbey, Berdan Mardini, Ebru Gündeş, Ufuk Yıldırım gibi bir çok sanatçının albümlerine kendi bestelerini verdi.

Hakan Altun: Kusura bakmayın bağımlılık yaparım
Uğur Aslan hem ağladı hem ağlattı Şarkılar Bizi Söyler'de duygusal anlar... Sibel Can ve Hakan Altun gözyaşlarını tutamadı
Hakan Altun sahnede hayali düğününü yaptı Şarkılar Bizi Söyler'e damga vuran anlar... İzel, Hakan Altun'a evlenme teklifi etti Hakan Altun neden yok? Hakan Altun Şarkılar Bizi Söyler'den ayrıldı mı? Hakan Altun hasta mı? Yılbaşı gecesi astronomik rakama sahne alacak Hakan Altun'dan açıklama Hakan Altun’un konser teklifi geri çevrildi! İstediği ücret yetkilileri şaşkına çevirdi Ünlü isimler ‘Sensiz Olmaz’ projesinde Kızılay’a destek verdi Hastalığı atlatan Hakan Altun İstanbul defterini kapattı Açlıktan gitarının tellerini kesen Hakan Altun tekne sefasında! Apar topar hastaneye kaldırılmıştı... Hakan Altun'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama Hakan Altun, müziğin susmasını böyle protesto etti Gonca Vuslateri eski aşkı Hakan Altun'a gönderme mi yaptı? Bakın neler söyledi Şarkılar Bizi Söyler Hakan Altun neden yok? Hakan Altun Şarkılar Bizi Söylerde neden yok? Hakan Altun programda neden yok? Hakan Altun'un sağlık durumu hakkında yeni gelişme! Hakan Altun'un sağlık durumunu doktoru açıkladı Hakan Altun'un sağlık durumu nasıl? Hakan Altun program çekimleri öncesi hastaneye kaldırıldı Hakan Altun'dan Ebru Gündeş'e gönderme Hakan Altun roman mı? Şarkılar Bizi Söyler Sibel ve Hakan ikilisi roman mı? Hakan Altun hiç evlendi mi? Hakan Altun evlendi mi? Şarkılar Bizi Söyler 1. bölüm izle | Kanal D canlı yayın 'Faturalarımı Şevket Çoruh ödedi' Hakan Altun sorusuna çok sinirlendi! Gonca Vuslateri'den manidar paylaşım! Hakan Altun aşk acısından eve kapandı! Gonca Vuslateri'den imalı paylaşım! Vuslateri ve Altun aşkı bitti!