Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight (4 Haziran 1975, Los Angeles), ABD'li sinema oyuncusu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu (UNHCR) İyi Niyet Elçisi. Üç Altın Küre, iki Sinema Oyuncuları Derneği Ödülü ve bir de Oscar sahibidir. Hayırsever çalışmalarıyla da tanınan Jolie, pek çok kez dünyanın en çekici insanları listelerinde yer aldı.

İlk kez 1982'de babasının oynadığı Lookin' to Get Out (1982) filminde görülen Jolie'nin oyunculuk kariyeri düşük bütçeli bir film olan Cyborg 2 (1993) ile başladı. İlk başrolünü Hackers (1995) filmi ile aldı. Önemli övgüler alan biyogrofik filmler olan George Wallace (1997) ve Gia'da (1998) başrolde oynadı ve Girl, Interrupted'daki (1999) performansı ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü aldı. Lara Croft: Tomb Raider (2001) filmi ile büyük başarı sağlayarak dünyaca ünlü tanınmış bir oyuncu haline geldi. Sonrasında ise Hollywood'un en çok tanınan ve en çok kazanan oyuncularından oldu. Şimdiye kadarki en büyük ticari kazancını aksiyon-komedi türünde olan Mr. & Mrs. Smith (2005) ve animasyon türündeki Kung Fu Panda (2008) ile sağladı.

ABD'li oyuncu Angelina Jolie'den adalet açıklaması geldi!
Dünyanın en güzel kadınları seçildi! Angelina Jolie'nin babasından utanç verici Filistin sözleri!
Angelina Jolie'den İsrail'in mülteci kampı saldırısına sert tepki Maria filminin setinden ilk kare! Haluk Bilginer ile Angelina Jolie başrolde! Filmden ilk kareler geldi Partneri ise dünyaca ünlü bir isim Angelina Jolie'den şoke eden iddia: Brad Pitt beni soydu Ayırt etmek imkansız! Ünlüler ve dublörleri Angelina Jolie kızı Shiloh ile gittiği Maneskin konserinde eğlenceli anlar yaşadı Cinsel taciz ve şiddetle suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'e bir dava daha Angelina Jolie'den Ukrayna'ya sürpriz ziyaret Angelina Jolie, insani krize dikkati çekmek için Yemen'de! Bakan Soylu: Göç meselesini Angelina Jolie fotoğrafıyla çözmeye çalıştılar! Kanseri yenen Beni Bırakma'nın yıldızı Keiko Beril Yarar ameliyat masasına yattı Soylu: Birileri gibi Angelina Jolie fotoğrafı üzerinden sadece '-mış gibi yapıyor' olmadık Angelina Jolie'den Brad Pitt'e büyük şok! Angelina Jolie'den Brad Pitt açıklaması: Güvenliğimizden endişe ettim! Afgan kızın kendisine gönderdiği mektubu paylaşan Angelina Jolie isyan etti! Angelina Jolie, "FETÖ'nün gelini" Elif Şafak ile İstanbul Sözleşmesi'ni konuştu Brad Pitt ve Jennifer Aniston aynı projede buluştu! Brad Pitt'ten Angelina Jolie'yi üzecek hareket Brad Pitt'in 27 yaşındaki sevgilisi 68 yaşındaki adamla evli çıktı! Angelina Jolie Brad Pitt'in yeni aşkı konusunda endişeli! Brad Pitt tekrardan Angelina Jolie'nin evinde görüntülendi! Brad Pitt, Angelina Jolie’nin evinde görüntülendi! Instagram fenomeni koronavirüse yakalandı! 50 defa ameliyat olmuştu... Brad Pitt ve Jennifer Aniston neden ayrıldı? Cinsiyet değiştirmek için tedaviye başladı! "20 yıldır ağlamadım ama..."