Bakan Soylu: Göç meselesini Angelina Jolie fotoğrafıyla çözmeye çalıştılar!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dünya ülkelerinin göç meselesi karşısındaki tavrını eleştirdi. "Meseleyi sınır meselesi olarak minimize etmeye çalıştılar" diyen Soylu, "Bizden uzak dursun da nasıl durursa dursun, gibi, muş gibi yaparak çözüm üretmeye çalıştılar. Angelina Jolie fotoğrafıyla göç meselesini dünyada çözmeye çalıştılar" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'da Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Merkezleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

"MESELEYİ TÜRKİYE-YUNANİSTAN, TÜRKİYE-İRAN, TÜRKİYE-SURİYE SINIRINDA SIKIŞTIRDILAR"

Şu anda dünyanın pandemi, göç, enerji ve ekonomi krizleriyle karşı karşıya olduğuna ve bu sorunların hepsinin küresel sorun olduğuna dikkati çeken Bakan Soylu şunları söyledi:

"Dünya küresel olarak nitelendirdiğimiz bu dört soruna çözüm ve rehberlik önerdi mi bugüne kadar? Küreselleşmenin getirdiği bir olumluluğu kendi tabirleriyle ülkelere rehberlik edici, sorunlara çözüm odaklı yaklaşan bir anlayış gerçekleştirebildi mi? Pandemi krizinde Dünya Sağlık Örgütü günlerce ne yapacağını şaşırdı. Hala da şaşırıyor. Ufak tefek önerilerin dışında yapısal olarak hiçbir çözüm getiremediler. Göç krizinde getirebildiler mi? 21’inci asrın başından itibaren Afganistan’da oluşan bu meselenin bütün dünyaya yakıcı bir etki ortaya koyacağı belli değil miydi? Çözüm ortaya koyabildiler mi? Meseleyi Türkiye-Yunanistan, Türkiye-İran, Türkiye-Suriye sınırında sıkıştırdılar. Bir sınır meselesi olarak minimize etmeye çalıştılar. Bizden uzak dursun da nasıl durursa dursun, gibi, muş gibi yaparak çözüm üretmeye çalıştılar. Angelina Jolie fotoğrafıyla göç meselesini dünyada çözmeye çalıştılar.”

"ACILAR YAŞADIK AMA ALTINDA EZİLMEDİK"

“Raflarda duran bilgiye kimsenin ihtiyacı yoktur ve hayrı da yoktur” diyen Soylu, “Ürettiğimiz bilgiyi stratejiye, teknolojiye ve nihayetinde bir anlayışa, yani somut çıktıya dönüştürmemiz lazım. Türkiye’nin bu potansiyeli her daim vardı. Bizim yapmaya çalıştığımız, bu potansiyeli harekete geçirmektir. Ama bugün geldiğimiz seviye itibarıyla bir makası önemli şekilde kapattığımızı düşünüyorum. Son 2 yılda yönettiğimiz afet süreçleri önemli ve ciddi sınavlardı. Acılar yaşadık ama altında ezilmedik” dedi.

Bakan Soylu: Göç meselesini Angelina Jolie fotoğrafıyla çözmeye çalıştılar! ile ilgili etiketler Ankara İçişleri Bakanlığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Angelina Jolie Gölbaşı göç meselesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.