Angelina Jolie'den Ukrayna'ya sürpriz ziyaret

46 yaşındaki dünyaca ünlü Amerikalı oyuncu ve BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Ukrayna'nın Lviv kentini ziyaret etti. Jolie, Rusya'nın açtığı savaşta yerlerinden edilen bazı insanlarla tanışmak için tren istasyonuna gitti.

Birleşmiş Milletler'in (BM) iyiniyet elçisi olan Angeline Jolie, Ukrayna'ya gitti. BM Mülteciler Yüksek Komiserliğine (UNHRC) göre, Ukrayna'da son iki ayda 12,7 milyondan fazla insanın evlerini terk etti. Bu ülkenin savaş öncesi nüfusunun yaklaşık yüzde 30'una denk geliyor.

Angelina Jolie'den Ukrayna'ya sürpriz ziyaret

Lviv Bölgesel Devlet İdaresi başkanına göre, Jolie, Kramatorsk yakınlarındaki tren istasyonuna Rus füze saldırısına yakalanan çocuklarla tanıştı. İstasyon 8 Nisan'da vurulduğunda en az 52 kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı.


ANGELİNE JOLİE, PSİKİYATRİSTLERLE GÖRÜŞTÜ

Jolie, istasyonu ziyareti sırasında, yerinden edilmiş kişilerle çalışan gönüllülerle tanıştı ve onlara görevdeki psikiyatristlerin her birinin günde yaklaşık 15 kişiyle konuştuğunu söyledi. Gönüllülere göre, istasyondakilerin çoğu 2 ila 10 yaş arası çocuklardı.

Angelina Jolie'den Ukrayna'ya sürpriz ziyaret - Resim : 2

Jolie, "Şokta olmalılar... Travmanın çocukları nasıl etkilediğini biliyorum. Sadece birinin ne kadar önemli olduğunu, seslerinin ne kadar önemli olduğunu göstermesinin onlar için ne kadar iyileştirici olduğunu biliyorum" dedi.

Angelina Jolie'den Ukrayna'ya sürpriz ziyaret - Resim : 3

Ayrıca gönüllüler ve bazı çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Angelina Jolie, geçen ay, BM iyiniyet elçisi olarak, yüzlerce insanın savaş nedeniyle yerinden edildiği Yemen'i de ziyaret etmişti.

Angelina Jolie'den Ukrayna'ya sürpriz ziyaret - Resim : 4

Angelina Jolie'den Ukrayna'ya sürpriz ziyaret - Resim : 5 

Angelina Jolie'den Ukrayna'ya sürpriz ziyaret ile ilgili etiketler Angelina Jolie Ukrayna Lviv
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.