Yeni Şafak yazarı, gazeteci Akif Emre vefat etti... Akif Emre kimdir?

Yeni Şafak yazarı Akif Emre geçirdiği ani kalp krizi sonucu bugün vefat etti

Medya dünyası ünlü gazeteci, Yeni Şafak gazetesi yazarı Akif Emre'nin ani vefatı ile sarsıldı.

Akif Emre, geçirdiği kalk krizi sonucu hayatını kaybetti.

OFİSİNDE VEFAT ETTİ

Akif Emre aynı zamanda "Haberiyat.com" sitesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyordu. Sitenin sahibi Yazı İşleri Müdürü Hamit Kardaş, Emre'nin Beşiktaş'taki ofisinde vefat ettiğini söyledi.

Haber toplantısı için saat 10.30 Emre'nin odasına gittiği belirten Kardaş, "Odaya girdiğimde koltuğa yığılmıştı. Ambulansa haber verdik. 40 dakika boyunca müdahale etti. Ellerinden geleni yaptılar. Akif beyi kaybettik." dedi

Bu ani kayıp medya camiasında büyük üzüntüye sebep olurken, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül sosyal medya hesabından, "Çok değerli yazarımız, sevdiğimiz abimiz Akif Emre, az önce kalp krizi gecirdi ve hayatını kaybetti. Allah rahmet etsin. Çok üzgünüz." mesajını paylaştı.

Ülke Tv Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Hasan Öztürk ise üzüntüsünü şu mesajla dile getirdi.

"YENİ ŞAFAK İÇİN KRİTİK BİR İSİMDİ"

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Akif Emre'nin ölüm haberinin ardından şöyle konuştu:

"Kuruluşundan bu yana Yeni Şafak için kritik önemde bir isimdi. 1994'de ilk toplantılar yapılmaya başlandığından itibaren, Akif Emre orada aktif bir şekilde sorumluluk almıştı. Yeni Şafak'ta çalışan herkesin bir şekilde Akif Abi'siydi. Geride, muazzam bir dikkat bıraktı. Meselelere dikkat etmeyi biz Akif abi gibi abilerimizden öğrendik.

Myanmar Müslümanları, Türkiye'nin hiç gündeminde yokken, oraya dikkat çekmişti. Bosna savaşlarında nasıl büyük sorumluluklar aldığını hatırlıyorum. Çok kıymetli bir miras bıraktı. Bize düşen, o mirası canlı bırakmak ve onu yaşatmaktı."

Yeni Şafak yazarlarından Kemal Öztürk de, "O eski güzel günlerin, eski güzel adamlarından biriydi Akif Abi..." dedi.

dewfwefewfewfgg

CENAZESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Bu arada Akif Emre'nin cenazesiyle ilgili detayları da İsmail Kılıçarslan duyurdu.

Kılıçarslan Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Akif Emre ağabeyimizin cenazesi 24 Mayıs Çarşamba(yarın) ikindiyi müteakip Fatih Camiinden kaldırılacaktır." ifadelerini kullandı.

YENİ BİR İNTERNET SİTESİ KURMUŞTU

Akif Emre kısa süre önce "haberiyat.com" isminde bir internet sitesi kurarak medyaya yeni bir soluk getirmişti.

AKİF EMRE KİMDİR?

Akif Emre, Kayseri doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamlayan Emre İstanbul'da mühendislik eğitimi almıştır.

Yayıncılık, gazetecilik ve televizyonculuk yapan Akif Emre, tıpkı bir seyyah gibi seyahatler etti. Yeni Devir’de gazeteciliğe başlaya Emre, Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Hâlen Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığını sürdürüyor.

Akif Emre, Akabe yayınlarında başladığı yayıncılık deneyimini İnsan, Küre ve Klasik yayınlarının yayın yönetmenliği görevlerini üstlenerek sürdürdü.

Belgesel çalışmalarına yoğunlaşan Emre, Osmanlı şehirleri (Saraybosna], Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs 1,2 ve Mimar Sinan (6 Bölüm) başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.

Yayınlanmış kitapları:

Göstergeler, İz Yayınları
İzler, (Arnavutça da yayınlandı) Birinci baskı: Yöneliş Yayınları; İkinci baskı: Büyüyen Ay Yayınları
Küreselliğin Fay Hattı, Yöneliş Yayınları
Çizgisiz Defter; Büyüyen Ay Yayınları

Yeni Şafak yazarı, gazeteci Akif Emre vefat etti... Akif Emre kimdir? ile ilgili etiketler vefat akif emre akif emre kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.