Veysi Kurt kimdir, yaşında, nereli, ne mezunu, nerelerde görev aldı?

Yeni TCDD Genel Müdür olarak atanan Veysi Kurt'un kim olduğu merak ediliyor. Bu çerçevede, 'Veysi Kurt kim?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Veysi Kurt kimdir, yaşında, nereli, ne mezunu, nerelerde görev aldı? İşte, Veysi Kurt hakkında merak edilenler...

Yeni Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü olarak atanan Veysi Kurt'un kimliği büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Bu bağlamda, internet kullanıcıları, arama motorlarında 'Veysi Kurt kimdir?' gibi sorularla bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, Veysi Kurt kimdir, nereli, hangi alanlarda görev aldı, eğitim geçmişi nasıl? İşte, Veysi Kurt'un biyografisiyle ilgili merak edilenler...

Veysi Kurt kimdir, yaşında, nereli, ne mezunu, nerelerde görev aldı?

VEYSİ KURT KİMDİR?

Veysi Kurt, 1964 yılında Mardin'de dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi'nde Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde başlamış ve 1983 yılında bu alanda mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından aynı yıl içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde görevine başlamıştır.

Kurt, kariyeri boyunca TCDD çatısı altında çeşitli kritik görevler üstlenmiştir. Bu görevler arasında Mühendis, Şube Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Hareket Daire Başkan Yardımcısı, Hareket Daire Başkanı, TCDD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı gibi önemli pozisyonlar bulunmaktadır. Ayrıca, 2006 yılında bir süre Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini üstlenmiştir.

2016 yılında TCDD Taşımacılık AŞ'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini vekaleten üstlenmiş, 2017 yılında ise bu görevi asaleten devralmıştır. Ancak, 2019 yılında görevden alınmıştır.

Veysi Kurt kimdir, yaşında, nereli, ne mezunu, nerelerde görev aldı? ile ilgili etiketler TCDD
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.