VATANDAŞA SORDUK: FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLİR Mİ?

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, olaylı Trabzonspor maçı sonrası olağanüstü kurula gitme kararı alan Fenerbahçe'nin ligten çekileceği yönündeki tartışmaları taraftara sordu...

Türk futbolunda bu sezon tansiyon oldukça yüksek. Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında karşı karşıya gelen Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında yaşanan büyük kavga lige damgasını vurdu.

Fenerbahçe’nin 3-2 kazandığı maç sonrasında sahaya inen Trabzonsporlu taraftar ile Fenerbahçeli futbolcular arasında ciddi arbedeler yaşandı. Bordo-mavili taraftarlar, sahada Fenerbahçeli futbolculara saldırdı.

Yaşananların ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe’nin ligden çekilmesinin oylanması için 2 Nisan’da olağanüstü genel kurul yapılacağını duyurdu.

Türk futbolunda Fenerbahçe’nin ligden çekildiği durumda neler olabileceğine dair yeni bir tartışma başladı.

Akıllardaki tek soru: Olaylı Trabzonspor maçı sonrası Fenerbahçe ligden çekilir mi? Ligden çekilirse neler olur? Ülke puanı silinir mi?

SuperHaber ekibi, ligde şampiyonluk yarışında son viraja girmişken Bakırköy’de taraftarın nabzını tuttu.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’e konuşan taraftarın birbirinden ilginç yanıtları kameraya böyle yansıdı.

‘’FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLMEMELİ’’

Galatasaraylı taraftan Fenerbahçe’nin ligden çekilmemesi gerektiğini söyleyerek, ‘’Fenerbahçe ligden çekilmemeli. Türkiye’nin en büyük takımlarından biri. Rekabet biter. Forma geliri düşer. Fenerbahçe kulübü en köklü kulüplerden birisi. Hayır, geçilmemesi lazım. Çekilirse ülke puanı düşer, gelir kaybı, forma kaybı yaşanır. Seneye olacak kombine veya bilet satışlarında düşü yaşanabilir. İkinci ligde kim izler? Fenerbahçe olmadığı zaman ligin tadı olmaz. Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti apayrı. Çekilmemesi lazım.’’ sözlerini kullandı.

‘’FENERBAHÇE TÜRKİYE İÇİN LİGDEN ÇEKİLMEMELİ’’

Fenerbahçe’nin ligden çekilmemesi gerektiğini savunan genç taraftar, ‘’Kendi menfaati için çekilmesi gerek. UEFA ülke puanı ve Türkiye için çekilmemeli. Ülke puanı düşer. Türkiye adına çekilmemesi gerek. Yapılanlar ortada. TFF’nin yaptığı da görülüyor. Kimseye bir şey kanıtlamaya gerek yok. Sezon sonuna geldik. Gelmişken bitirmeliler. Konferans liginde bu kadar başarının sonu bu şekilde bitirilmemeli. Emeğinin karşılığını almalı.’’ ifadelerini dedi.

‘’FENERBAHÇE’SİZ LİG Mİ OLUR?’’

Galatasaraylı taraftar Fenerbahçe’siz lig olmayacağına vurgu yaparak ‘’Fenerbahçe ligden çekilmez. Fenerbahçe’siz lig mi olur? Ezeli rakibi Galatasaraylıyım ama Fenerbahçe’yi seviyoruz. Çekileceğine inanmıyorum. Çok üzülürüm. Rekabet olmaz.’’ şeklinde konuştu.

‘’FENERBAHÇE ÇEKİLİRSE NE ZEVKİ KALIR, NE TADI TUZU’’

Fenerbahçe'yi ligin 'sac ayağı' olarak tanımlayan Fenerbahçeli taraftar ‘’Fenerbahçe ligden çekilirse ne zevki kalır, ne tadı tuzu kalır. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ligin sac ayağıdır. Bunlar olmadan lig olur mu? O zaman devamlı Galatasaray şampiyon olsun. Artık ligden zevk almıyorum. Her hafta ayrı takımların galip gelmeleri… Maçların hepsi kurgu. 63 yaşındayım, böyle bir futbol ligi yok. Böyle bir sezonu hayatımda görmedim. Fenerbahçe’siz Galatasaray, Galatasaray’sız Fenerbahçe olmaz.’’ yorumunda bulundu.

‘’FENERBAHÇE DEĞİL, TRABZONSPOR LİGDEN DÜŞMELİ’’

Olaylı maçta Trabzonsporlu taraftarın Fenerbahçeli futbolculara saldırmasına tepki gösteren taraftar, ‘’Fenerbahçe değil, Trabzonspor ligden düşmeli. Saldıran onlar. İnsan kendi sahasında bu şiddetli gösterir mi?’’ değerlendirmesini yaptı.

‘’HAKEM HALİL UMUT MELER’İN TEKRAR VERİLMESİ ORGANİZE OLMUŞ BİR HAREKET’’

Süper Lig’i ‘kirli bir lig’ olarak tanımlayan taraftar, hakem Halil Umut Meler’in bilinçli olarak maça verildiğine vurgu yaparak, ’’Fenerbahçe ligden çekilirse Avrupa’ya gidemez. UEFA’da oynayamaz. Ülke puanı düşer. Ancak Fenerbahçe ligden çekilmeli, çünkü kirli bir lig. Taraftarın sahaya inmesinin sebeplerinden birisi de bu zaten. Olay yaşamış hakem Halil Umut Meler’in tekrar verilmesi organize olmuş bir hareket. Maç tatil edilmeliydi. O kadar şey atıldı. Hakimiyeti kaybetti. Ligden çekilirse ülke puanı düşer, hayal ettiğimi büyük takımların hiçbiri oraya gidip, euroları ve dolarları kasasına koyamaz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’FUTBOLCULARI PARA ŞIMARTIYOR. FORMA AŞKI NEREDE?’’

Süper Lig'i ‘olağanüstü şeyler oluyor’ ifadeleriyle tanımlayan 65 yaşındaki taraftar, ’’Ligler iyice karıştı. Olağanüstü şeyler oluyor. Hakem hata yapıyor, kulüp başkanı sinirlerine hakim olamıyor. Sahaya insan giriyor. Futbolcu uçan tekme atıyor. Çekilsin. Futbolcuların aldığı astronomik rakamların hepsi haram. Nedir bu? 7,5 milyon dolarla havada uçuşuyor. Nereden gelip nereye gittiği belli değil. Hakem kararları tartışıyor. Futbolcuları para şımartıyor. Forma aşkı nerede var?’’ şeklinde konuştu.

‘’SPORDA BARIŞ OLMASI LAZIM’’

Futbolda ‘barış’ vurgusu yapan taraftar, ‘’Fenerbahçe ligden çekilmemeli. Sporda barış olması lazım.’’ dedi.

‘’LİGDE RUTİN BİR OLAY YAŞANDI. PİRE İÇİN YORGAN YAKMAYA GEREK YOK’’

Ligde yaşananları ‘rutin olaylar’ olarak değerlendiren taraftar, ‘’Fenerbahçe neden ligden çekilsin? Rutin bir olay yaşandı. Pire için yorgan yakmaya gerek yok. Fenerbahçe büyüktür. Çekilse ne olacak? Onun çekilmesi demek, dört ayaklı sandalyenin birisinin kırılması demektir. Sonra da ayakta durmaz. Fenerbahçe demek Türkiye demektir. Fenerbahçe dünya çapında bir markadır. Kolay mı harcamak? Kimsenin gücü yetmez, denediler ama olmadı. Yine deneseler, yine olmayacak.’’ sözleriyle dikkat çekti.

Taraftarın yorumunu SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

VATANDAŞA SORDUK: FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLİR Mİ? ile ilgili etiketler Fenerbahçe Trabzonspor futbol Süper Lig Ali Koç TFF Mehmet Büyükekşi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.