SUPERHABER SOKAKTA! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Fatih ve Aksaray'da vatandaşın nabzını tuttu...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk kez TBMM’de düzenlenen 23 Nisan resesiyonunda bir araya geldi.

Sohbet ederek çay içen ikilinin samimi halleri dikkat çekmişti.

Erdoğan, basın mensuplarının sorusu üzerine, "CHP Genel Başkanı Özel ile önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz." açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan-Özel görüşmesinin tarihinin haftaya olacağı şeklinde özel kalemler tarafından netleştirileceği öğrenildi.

Özel, Erdoğan ile görüşmesinde masaya yatıracağı konuları emekli maaşları, belediyelere ait borçlar, atanamayan öğretmenler, Can Atalay’ın durumu, Gezi Parkı davası, Anayasa değişikliği ve dış politika olarak açıkladı.

Henüz randevu tarihi kesinleşmedi. Ancak CHP’deki beklenti görüşmenin 2 veya 3 Mayıs’ta olacağı yönünde.

Erdoğan-Özel görüşmesinde hangi konular masaya yatırılacak? Görüşmeden neler bekleniyor? Anayasa değişikliği konusunda uzlaşıya varılacak mı?

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel vatandaşa sordu.

İşte Yüksel’in mikrofonuna konuşan vatandaşlardan birbirinden ilginç yanıtlar…

‘’ÖZEL ATATÜRK’E BAĞLIYSA TÜRKİYE’NİN BAĞIMSIZLIĞINI, BÜTÜNLÜĞÜNÜ VE KALKINMASINI SAĞLAYACAK BİR BİRLİK PROGRAMI SAVUNUR’’

Özel ile Erdoğan’ın görüşmesini olumlu değerlendiren Gazeteci/Yazar Adnan Akfırat, Türkiye’de sorunların çözümü için bir program etrafında birleştirilmesi gerektiğine vurgu yaparak ''Özel ile Erdoğan’ın görüşmesi normaldir. Türkiye’de bir kamplaşma yaratılıyor. ‘Kayıkçı dövüşü’ diyebileceğimiz bu kamplaşmada içeriksiz, birbirine hücum eden bir yaklaşım. Bu insanları kutuplaştıran bir yapı. Bunun terk edilmesi lazım. Türkiye’nin ağır sorunlarını çözebilmek için bir program etrafında birleşmek lazım. Türkiye’nin çevresi ateş çemberi. İç cepheyi güçlendirmek lazım. Bunun için siyaset erbaplarının birleştirici, halkı kutuplaştırmayan bir siyaset izlemesi lazım. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sorunların konuşulması lazım. Türkiye’nin ciddi bir devlet zaafı var. Esasında PKK bizim askerimizi, polisimizi şehit ediyor, Anayasa Mahkemesi PKK’nın partisini kapatmıyor. DEM hakkında dava açmıyor. 1 milyar 100 milyon TL PKK’nın partisi DEM’e destek veriyor. Belediyeleri alıp Türkiye’yi tehdit etmeye başladılar. Van’da yapılanlar rezalettir. Kabul edilemez. Özgür Özel gerçekten Atatürk’ün çizgisine bağlıysa Türkiye’nin bağımsızlığını, bütünlüğünü ve kalkınmasını sağlayacak bir birlik programını savunur.’’ sözlerini kullandı.

‘’MUHALEFET HER ŞEYE KARŞI. TÜRKİYE’DE MUHALEFET YOK’’

Türkiye’nin dış politikada ortak bir tutum belirlemesi gerektiğini savunan vatandaş, muhalefetin her şeye karşı olduğunun altını çizerek ‘’Diyalogta olmaları iyidir. İç ve dış politika, dünya kaynıyor. Erdoğan ile Özel, hiç yoktan dış politikada ortak bir tavır belirlemeli. İnsanları kutuplaştırmadan birlikte hareket edilmeli. Muhalefet her şeye karşı. Erdoğan’ın her dediğine tamamen karşılar. Ortak zeminde her şeyi konuşsunlar. Yanlış düşündükleri şeyde proje öne sürsünler, fikir versinler, uzman raporları göstersinler. Sırf tepkiden dolayı belediyeleri kazandılar. Belediyelerin durumu aynı. İş yapan ve iş yapmayanı ayırt edip oy verselerdi. Belediyeler iç politika malzemesi değildir. Özel’in yaptığı güzel bir adım. Bu devam etmeli. Erdoğan’ın karşısına bir şey üretip çıkmalılar. Fikir vermeliler. Bir şey üretip öyle muhalefet etsinler. Anayasa olduğu gibi yamalı bohça. Kendi Anayasamız olmalı. Toplumun eğilimlerini yansıtan bize ait bir Anayasa olmalı. Düzeltile düzeltiye bu hale geldi ama düzelmeyen hala bir sürü şey var, 180 derece zır görüşlere sahip Anayasa maddeleri söz konusu.’’ ifadelerini dedi.

‘’ÖZEL’İN GÖRÜŞMESİ ŞOVDUR’’

Mevlüt Yüksel daha önce mikrofon uzattığı Hikmet Bey ile yeniden karşılaştı. Özel’in Erdoğan’a görüşme teklifi yapmasını ‘şov’ olarak nitelendiren Hikmet Bey, ‘’Erdoğan ile Özel görüşmesi çok kıymetli. Ancak CHP genel kodlarından bir türlü çıkamadı. Olumlu attılar ama eski ayarlarına geri dönerler. Görüşmeden önce Kılıçdaroğlu Özel’in ismini vermeden ‘Sarayla mücadele edilir’ dedi. Bu saray düşman işgalinde mi? Neyin mücadelesini yapacaksınız? Bu kin, nefret neden? Görüşmeden hiçbir şey çıkmaz. Erdoğan ülkenin menfaatine uygun adımlar atar ama CHP o admı atamaz. Genetik kodlarından vazgeçemiyor. Özel’in görüşmesi şovdur. Sonrasında Erdoğan’ı eleştirecektir. Görüşmenin içeriği boş olacak, sadece bir ziyaretten ibaret kalacaktır. Milletimiz CHP’ye hiçbir zaman güvenmesin. Bu görüşme kayıp bir zamandır.’’ şeklinde konuştu.

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNDE EMEKLİ MAAŞI VURGUSU

Görüşmede ekonomi, hayat pahalılığı gibi önemli meselelerin tartışılmasını ifade eden vatandaş, ‘’Özel ile Erdoğan, Türkiye’nin sorunları üzerine görüşmeli. Ekonomi, hayat pahalılığı ve emekli maaşları gibi meseleler masaya yatırılmalı. Anayasa değiştirilmeli. İyi olmayan her şey değişmeli.’’ dedi.

‘’İLK EMEKLİ MAAŞLARI KONUŞULMALI’’

Başka vatandaş, ’’Özel ile Erdoğan görüşmesinde ilk emekli maaşları konuşulmalı.’’ dedi.

SuperHaber'in özel röportajını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

SUPERHABER SOKAKTA! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan CHP AK Parti Özgür Özel seçim

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Tesla karşıtları Berlin'de Tesla fabrikasına saldırı başlattı!

Tesla karşıtları Almanya'daki Tesla fabrikası Giga Factory'ye saldırı başlattı.