Ünlü oyuncu Metin Akdülger kimdir?

İnternet platformlarında birbirinden iddialı yapımlar izleyiciler ile buluşuyor. Onlardan biri ise Puhu TV’de yayınlanacak olan Şahsiyet. Hikayesi ile damga vurmaya hazırlanan dizinin oyuncu kadrosu daha başkandan adından söz ettiriyor.İddialı dizinin oyuncuları arasında birçok başarılı yapımda rol alan Metin Akdülger. Oyuncuların belli olması ile vatandaşlar heyecanla araştırmaya başladı.Peki Şahsiyet’te rol alacak Metin Akdülger kimdir? Kaç yaşında? Hangi dizilerde rol aldı? Detaylar haberimizde...

Efsane Fi dizisinin bitmesine gelindiği şu günde Puhu Tv yeni dizisinin yayına girmesi için gün sayıyor. İnternet platformunda girecek olan Şahsiyet herkes tarafından heyecanla bekleniyor. Oyuncu kadrosunun açıklanması ile vatandaşlar araştırmaya başladı. Medcezir’in Orhun’u, Muhteşem Yüzyıl Kösem'in 4.Murat rollerini canlandıran Metin Akdülger Şahsiyet ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda Baldan Kara oyunu herkes tarafından büyük beğeni toplayan isminin Şahsiyet’te nasıl bir rol oynayacağı merak ediliyor.Peki Metin Akdülger kimdir? Kaç yaşında? Hangi dizilerde rol aldı? Şahsiyet’teki rolü ne? Merak edilen soruları sizin için araştırdık.İşte Metin Akdülger’in hayatı...

METIN

METİN AKDÜLGER

1988 yılında Bursa'da göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Tiyatroya başlamadan önce arkadaşlarıyla kısa filmlerle uğraştı. 2006'da Koç Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler bölümünü okumaya başladı. 2010'da Seni Aptal Romeo adlı tiyatro oyunuyla tiyatroya adımını attı 2011 yılında bölümünden mezun oldu.2011 yılında ilk sinema deneyimini yaşadı. İlk filmi Genco Tanay Ülgen'in yönettiği Kahraman filmidir. Aynı sene Zeytin Zamanı adlı tiyatro gösterisinde yer aldı. 2012 yılında kendini geliştirmeye başlayan Metin Akdülger, Coşku Cem Akkaya ve Merve Taşkan'dan oyunculuk eğitimi dersleri aldı.2012'de Craft Tiyatro bünyesinde Kaset oyunuyla kariyerine devam etti.2013 yılına gelindiğinde asıl çıkışını Ali Bilgin'in yönettiği Medcezir dizisiyle yakaladı. Dizide canlandırdığı Orkun karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.Yakaladığı başarıyı Ahmet Küçükkayalı'ın Bensiz adlı filmiyle ve Didaskali Tiyatro bünyesinde oynadığı Maşenka oyunuyla devam ettirdi. 2015'te Medcezir dizisinin bitmesi üzerine televizyonsa ara verdi ancak kısa bir süre sonra Medcezir dizisindeki rol arkadaşı Hazar Ergüçlü ile birlikte Analar ve Anneler dizisinde rol aldı. 2016-2017 sezonunda ise izleyici karşısına Muhteşem Yüzyıl Kösem isimli tarihi dizide Sultan 4. Murad olarak çıktı.

MEDCEZİR

Medcezir, Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından geliştirilen televizyon dizisi. Josh Schwartz tarafından yaratılmış Amerikan yapımı The O.C. dizine dayanmaktadır. Dizinin baş rolünde İstanbul'un kenar mahallelerinden birinde büyüyen Yaman Koper karakterini canlandıran Çağatay Ulusoy ve zengin bir ailenin kızı olan Mira Beylice Koper'i canlandıran Serenay Sarıkaya yer aldı.

Medcezir'in prömiyeri 13 Eylül 2013 tarihinde Star TV'de yapıldı. Aldığı başarılı reytingler sonucunda ikince sezonda devam etmesine karar verildi ve ikinci sezon 12 Eylül 2014'te başladı. Dizinin yönetmeni Ali Bilgin, dizinin üçüncü sezonda da devam edebileceğini açıkladı. Ancak ikinci sezonda alınan, ilk sezon kadar tatmin etmeyen reytingler sonucunda dizinin senaristi Ece Yörenç, dizinin sona ereceğini açıkladı.Dizi, 12 Haziran 2015'te yayınlanan 77. bölümüyle sona erdi.

indir_1

Dizi, ilk sezonun sonunda 25.6 milyon lira ciro yaparak en çok ciro yapan ve yapımcısına en çok kazandıran beşinci dizi oldu. Dizi, olumlu eleştiriler almasının yanı sıra dünyanın en başarılı yapımları arasında yer aldığı söylendi ve birçok kez orijinalinden daha iyi olduğu yorumları yapıldı. Dizi 2014 yılında 41. Altın Kelebek ödül töreninde "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Dizi Müziği" kategorilerinde iki ödül aldı. Ayrıca 2015 yılındaki 42. Altın Kelebek Ödül töreninde ise "En İyi Kadın Oyuncu" "En İyi Erkek Oyuncu" "En İyi Dizi Yönetmeni" ve "En İyi Dizi Müziği" kategorilerinde aynı anda toplamda dört ödül aldı. Medcezir, ödül töreninden birkaç ay öncesinde final yapmış olmasına rağmen 42. Altın Kelebek Ödül töreninde en çok ödülü alan dizi olarak imzasını attı. İki yılda toplamda altı Altın Kelebek Ödülü alarak tekrar başarısını göstermiş oldu. Aynı zamanda, 9. Uluslararası Seul Drama Ödülleri’nde "En İyi Dizi" kategorisinde ikincilik ödülü olan Silver Bird’e layık görüldü. Medcezir dizisinin aday gösterildiği ve kazandığı daha çok sayıda ödül vardır.

MEDCEZİR KONUSU NEDİR?

Yaman, İstanbul'un kenar mahallelerinden biri olan Tozludere'de yaşamaktadır. Abisinin doğum gününde abisinin çaldığı bir arabanın içerisinde olduğu için tutuklanır. Sonrasında Av. Selim Serez, Yaman'a avukatlık yapmaya başlar. Abisiyle birlikte mahkemeye çıkan Yaman beraat eder ancak abisi hapse girer. Annesi ve üvey babasıyla yaşayan Yaman, annesi tarafından evden kovulur. Bunun üzerine Yaman'da kendi gençliğini gören ve geleceğinin parlak olacağını düşünen Selim Serez, onu kendi yaşadıkları yer olan Altınkoy'a götürür.

indir_2

Selim Serez'in eşi Ender Serez, Yaman'ı hırsız olduğu için evde istemez. Oğulları Mert Asım Serez ise Yaman'ı çok sever ve onlarla kalmasını ister. Burada yan komşuları Mira ile karşılaşınca Mira onu Selim'in yeğeni zanneder.Yaman kendini tanıttığında ise Mira onun kurmaca yaptığını düşünür. Ender'in Yaman'ı istememesi üzerine Yaman'ı evine götüren Selim, evde polisleri görür. Yaman'ın annesi eşini bıçaklamış ve tutuklanmıştır. Bunun üzerine Yaman'ı tekrar kendi evine götüren Selim, Yaman'ın evde bahçıvan olarak çalışacağını söyleyerek Ender'i Yaman'ın kalması için ikna eder. Zamanla Yaman'ın aslında Selim'in yeğeni değil araba hırsızı olduğu ortaya çıkar. Mira ise aslında aşık olmadığı sevgilisi Orkun'la birlikte olmasına rağmen Yaman'dan hoşlanmaya başlar. Çünkü onun farklı biri olduğunu hisseder. Mert ise Mira'nın en yakın arkadaşı Eylül'ü çocukluğundan beri sevmektedir ancak Eylül bundan habersizdir. Zamanla Mira ile Yaman'ın sevgili olmasının ardından Orkun, Mira'yı ondan çaldığını düşünerek Yaman'dan intikam almaya çalışır. Eylül ise ilk başlarda Mert'i küçümsese de zamanla aşık olur. Mira'nın beynindeki tümor ise yaşamını belirleyen bir faktördür. Mira'nın piyano dersi aldığı hocası Tan Mira'ya aşıktır ancak Mira bundan habersizdir. Tan'ın Yaman'ı kaçırmasının ardından ortaya çıkan olay sonrasında Tan ölür. Kenan ise Altınkoy'da kalıcı olabilmek için Mira'nın annesi Sude ile bir ilişki yaşamaya başlar. Daha sonra açığa çıkan bu ilişki herkesi şaşkına çevirir ve birçok şeyin başlangıcı olur.Yaman'ın babasının mafya babası Turunç Nadir'e yaptıklarını Yaman ve Kenan'a ödetmek isteyen Nadir'in Altınkoy'a yerleşmesiyle herkesin hayatı değişir. Mira'nın annesi geleceğini sağlama almak için Ender'in babası Asım Şekip Kaya ile evlenmeye karar verir. Düğün günü Selim, Ender'in başka birisiyle aşk yaşadığını öğrenmesinin ardından Ender'le konuşmak için arabayla düğünden ayrılır. Ancak araba şarampolden yuvarlanır ve Ender ölür.

indir_3

Bu kayıptan sonra herkes birbirinden uzaklaşır. Yaman ile Mira ayrılmış, Mert ve Eylül ise ilişkilerine ara vermiştir.Bu sıkıntılar sonucunda Mert,Yaman,Selim denize açılırlar ve uzun bir süre ortalıklarda görünmezler.Fakat bu kaçamak evlerine hırsız girmesiyle son bulur.Altınkoy'a döndüklerinde artık hiçbir şey eskisi gibi değildir.Uzun bir süre sonra iki çift de eski hallerine döner.Turunç Nadir'in hapise girmesiyle sağ kolu Cengiz arkasından iş çevirmeye başlar.Leyla'yı almak istemektedir.Hasan ile Giray ise bunu sezip Leyla'yı bir çiftlikte saklarlar. Bu haber Yaman ile Selim'e ulaşır.Öte yandan Cengiz ise Yaman ve Selim'i çiftliğe çekmek için Kenan'ı yakalar.Akşam Yaman ve Selim çiftliğe gider.Cengiz,pusu kurup Selim'i kafasından vuracakken arabada bağlı olan Kenan kornaya basar.Ordakilerin dikkati dağılmasıyla Selim kolundan vurulur.Yaman Selim'in önüne atladığı sırada sırtından vurulur ve ağır yaralanır.Sonra ise Hasan ve Cengiz arasında çatışma çıkar.Giray,ambulans çağırır.Polisin gelmesiyle kolundan vurulan Cengiz kendini vurur.Yaman hastaneye kaldırılır ve daha sonra iyileşir.Sude hamiledir ve herkes bebeğin Kenan'dan olduğunu söylemesine rağmen o bebeğin Asım'dan olduğunu iddia etmektedir. Görüşmeye gittiği sırada Kenan, Sude'yi öldürmeye kalkar. Aynı zamanda orada olan Mira ise Kenan'ı vurarak sakat bırakır. Annesi bu olaydan sonra Yaman'ın Mira'yla evlenmesini istemez ancak daha sonra Mira'yı affeder.

Yaman ve Mira, nişanlanmalarının ardından kendilerine bir yol çizerler. Mira, düğünden sonra ameliyat olacaktır. Yaman ve Mira'nın kumsalda evlendikleri sırada Yaman'ın eski sevgilisi ve Turunç Nadir'in eşi Leyla, Nadir'in bankada sakladığı video kayıtlarını kullanarak Orkun'a bir oyun oynar. Asım Şekip Kaya bebeğin Kenan'dan olduğunu anlayarak Sude'den boşanmaya karar verir. Ancak mahkemeden bir gün önce ölür. Orkun kendisine oyun oynandığını fark etmesinin ardından Leyla ile birlikte yanındaki arkadaşı Ayşe'yi rehin alır. Ayşe kaçmaya çalıştığı sırada Orkun'un bacağından tutmasıyla düşerek kafasını taşa vurur ve ölür. Orkun, Yaman'ı onları rehin tuttuğu eve çağırarak öldürmeyi planlar. Bunu başaramaz tam Yaman'ı vuracakken silah tutukluluk yapar ve ölümüne kavga başlar.Fakat Selim yetişir.Orkun'un uçurumdan yuvarlanırken Yaman'ın ve Selim'in tutmasıyla ikisi de kurtulur ama son anda Yaman'ı bıçaklar. Bu sırada atak geçiren Mira hastaneye kaldırılır ve acilen ameliyata alınır. Öleceğini düşünen Mira Yaman'la son kez konuşur. Daha sonra Yaman'ın da bıçaklandığı fark edilir ve ameliyata alınır. Uzun süre sonra Selim, üniversitede hocalığa başlar,Sedef'de Altınkoy'da kalır.Orkun tımarhaneye yatırılır, Sude bebeği ve eski eşi Faruk ile birlikte yaşamaya başlar. Mira ve Yaman ise ameliyattan sağ salim çıkmış Eylül ve Mert ile tatile çıkarlar.Mira Yaman'a tatilde bir sürpriz yapar ve bebek yapma kararı alırlar..

Ünlü oyuncu Metin Akdülger kimdir? ile ilgili etiketler metin akdülger kimdir kaç yaşında hangi dizilerde rol aldı