DAMAK ÇATLATAN KEBAPLARA BİR DE BURADAN BAKIN…

Gaziantep’in birbirinden lezzetleri kebaplarının yapılışı ustasının tarifleriyle SuperHaber YouTube kanalında yayında...

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Gaziantepin birbirinden lezzetleri kebaplarının yapılışını sizler için görüntüledi.

Gaziantepli Ali Usta, mantar, sarımsak ve yeni dünya kebabının hazırlanma ve pişirilmesindeki püf noktaları sizler için anlattı.

MEVSİMLİK KEBAPLAR

Sarımsak ve yeni dünya kebabının lezzetindeki önemli noktaları anlatan Ali Usta, ‘’Sarımsak Kebabı’nın özelliği senede 3-4 hafta olmasıdır. Taze sarımsaktan yapılır. Yeni Dünya da mevsimlik bir kebaptır. 2-3 hafta süresi vardır. Mantar Kebabı kuzu etiyle yapılır. Dana etine göre daha yağlı olduğu için tercih edilir.’’ sözlerini kullandı.

‘’İSTANBUL VE GAZİANTEP’TE İKLİM ŞARTLARI FARKLI OLDUĞU İÇİN LEZZETİ AYNI OLAMAZ’’

İklim şartlarının lezzetteki etkisine vurgu yapan usta, ‘’Lezzeti veren hava şartları ve iklim önemlidir. Kullandığın malzemeleri yıkarken su önemlidir. İstanbul’da nemli, Gaziantep’te kurak hava var. İklim şartlarından lezzeti bile aynı olamaz. Kuzunun beslendiği yaylalar bile önemlidir.’’ dedi.

SARIMSAK KEBABINDA TERLETME YÖNTEMİ

Sarımsak kebabındaki asıl sırrı açıklayan Ali Usta ‘’Terleme olmazsa kebap lezzetli olmaz.’’ dedi ve ekledi: ‘’Sarımsak kebabındaki sarımsakların büyük dişli olması gerekir. Kelle sarımsak denir. Piştiğinde hiçbir koku olmaz. Merhem gibi olur. Mangalda pişecek. Ardından bir terleme evresi olacak. Piştikten sonra tabaklarda ateşin üstüne konuluyor. 45 dakika terledikten sonra, merhem gibi ekmeğin üzerine sürülecek kıvama gelir. Müşteriler gelmeden önce arayıp sipariş veriyor, biz de 1 saat önceden hazırlamaya başlıyoruz.’’ 

YENİDÜNYA MEYVESİNDEN KEBAP

Yenidünya kebabının yapılışı anlatan usta, ’’İlk çıktığında yenidünyanın sarımtırak ve çağlamsı olmadan toplanır. Çekirdekleri çıkarılır. Mantar ve sarımsak kebabında yaptığımız gibi yenidünya kebabında da şişlenir.’’ şeklinde konuştu.

Gaziantep’in lezzetlerini SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

DAMAK ÇATLATAN KEBAPLARA BİR DE BURADAN BAKIN… ile ilgili etiketler Gaziantep

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.