TRT 208 şarkıyı neden yasakladı? İlk açıklama

Geçtiğimiz gün TRT 208 şarkıyı yasakladığını duyurmuştu. Gelen tepkilerin ardından konuya açıklık getiren TRT sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan TRT, ''TRT'de 2016 yılında konusunun uzmanları tarafından denetlenen 32.848 program içerisinden sadece 2 TV programı, 30 TV reklam spotu, 8 radyo reklam spotu ve 208 müzik eseri yasal gerekçelerle yayınlanmamıştır. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun günümüzde bir sanatçıyı yasaklaması söz konusu değildir ve ismi geçen sanatçıların eserleri TRT'nin değişik mecralarında halen yayınlanmaktadır''ifadelerini kullandı.

TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, 2016 yılında yaptığı denetimler sonucu 142 Türkçe, 66 Kürtçe toplam 208 şarkıyı sözleri nedeniyle yayınlamama kararı aldığı listeyi Meclis’e iletti. Listeye göre, TRT’de yayınlanmayacak sanatçı ve ünlüler arasında Nazan Öncel, Nükhet Duru, Onur Akın, Sıla, Bengü, Berkay ve Demet Akalın da var.

İŞTE O ŞARKILAR

TRT’de yayınlanmasına izin verilmeyen şarkılardan bazıları şöyle: Nazan Öncel Sakin Ol Şampiyon; Onur Akın Artvin’de Bahar; Nükhet Duru Sarhoşum Ben; Sıla Afitap, Yan Benimle, Müstehcen, Bırak, Engerek; Koray Avcı Sessiz Kadın, Sonra Dersin ki; Bengü Hodri Meydan; Yeşim Salkım Erkeğin Zillisi...

TRT 208 şarkıyı neden yasakladı? İlk açıklama ile ilgili etiketler TRT yasaklı şarkılar Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.