Trabzonluların Göz Bebeği Kara Lahana Yemeği Tarifi! Yemeyen Çok Pişman Olacak! İşte Gizli Tarif

Bu lahana yemeği özel tarifi ile sizlere sunuluyor. Yediğinizde ağzınızda bırakacağı tadı unutamayacaksınız. Onun bu özel tarifi mutlaka deneyin

Bu  lahana yemeği özel tarifi ile sizlere sunuluyor. Yediğinizde ağzınızda bırakacağı tadı unutamayacaksınız. Onun bu özel tarifi mutlaka deneyin.

Malzemeler

  • 1demet (yaklaşık I kg) taze kara lahana
  • 1 çay bardağı mısır yarması
  • 250 gr barbunya (taze veya kuru)
  • 3-4 adet Arnavut biberi (mahalli adıyla, kırmızı lahana biber)
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde iç yağı (veya 2 yemek kaşığı tereyağı)
  • 1 çay bardağı mısır unu

 

Trabzonluların Göz Bebeği Kara Lahana Yemeği Tarifi! Yemeyen Çok Pişman Olacak! İşte Gizli TarifYapılışı:

 Mısır yarması ve eğer kuruysa barbunya, ayıklanır, yıkanır ve akşamdan ıslatılır. Lahana ayıklanır. Taze ise saplarıyla beraber, aktarma usulü veya yaprak yaprak yıkanır, doğranır. (ele sığacak demetler halinde tutularak, bıçak kullanmadan çevire çevire koparılarak doğramak tercih edilir.)

Trabzonluların Göz Bebeği Kara Lahana Yemeği Tarifi! Yemeyen Çok Pişman Olacak! İşte Gizli Tarif - Resim : 2

Akşamdan ıslatılan mısır yarması ve barbunya suyundan süzülerek, lahanayla birlikte, büyük bir tencereye konur. Arnavut biberi de yıkanarak katılır. Üzerini kapatacak kadar su dökülerek ocağa oturtulur. 1-2 taşım kaynadıktan sonra, suyu dökülür. Üzerine yeniden sıcak su dökülerek, ocağa konur, pişinceye kadar kaynatılır.

Trabzonluların Göz Bebeği Kara Lahana Yemeği Tarifi! Yemeyen Çok Pişman Olacak! İşte Gizli Tarif - Resim : 3

Pişince arnavut biberi içinden alınır. Karadeniz bölgesinde kudal adı verilen çatallı ve uzun saplı bir bitki ile iki avuç arasında çevire çevire pişen malzeme dövülür. (vurulur) Bu dövme sırasında, erimemiş saplar gudala dolanarak toplanır. Yada robottan geçirilir. Tekrar ocağa oturtulur. İç yağı (te- re yağı ve sıvı yağ) dökülür. Üzer- ine tuz ve mısır unu katılır ve ağır ateşte karıştırılarak pişirilir. Sıcak yenir. Mısır ekmeği ile iyi gider.

Trabzonluların Göz Bebeği Kara Lahana Yemeği Tarifi! Yemeyen Çok Pişman Olacak! İşte Gizli Tarif - Resim : 4

Not: Yoğurt ile tüketildiği zaman eşsiz bir lezzet görüntüsü verir. Bu çorbaya mısır unu katılmaz.  Barbunyanın çok erimesi isteniyorsa, ayrı pişirilir ve robottan geçirdikten sonra üzerine katılır. Tüm bunları dikkate aldığınız zaman alanında en iyi lahana yemeğini yapmış sayılırsınız.

Tarif işte bu kadar basit.

Afiyet Olsun.

Trabzonluların Göz Bebeği Kara Lahana Yemeği Tarifi! Yemeyen Çok Pişman Olacak! İşte Gizli Tarif ile ilgili etiketler kara lahana
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.