Bayramda çat kapı gelen misafire yapılacak 10 kolay bayram tatlısı! Ramazan Bayramı'na özel 10 kolay bayram tatlısı tarifi!

Bayram coşkusunu sofralara yansıtmak için hazırlıklar başladı. Misafirlerinizi ağırlarken veya sevdiklerinize ikram etmek için, pratik ve lezzetli tatlı tarifleri her zaman işinize yarayabilir. İşte bayram sofralarınızı tatlandıracak, herkesin severek yiyeceği 10 kolay bayram tatlısı tarifi...

Bayram heyecanı yaklaşırken, sofraları şenlendirmek için telaşlı hazırlıklar devam ediyor. Misafirlerinizi ağırlarken veya sevdiklerinize ikram etmek için, pratik ve lezzetli tatlı tarifler her zamankinden daha önemli hale geliyor. İster geleneksel lezzetlere sadık kalın, ister yeni tatlar deneyin, bayram sofralarınızı tatlandıracak onlarca tarif arasından seçim yapmak keyifli bir deneyim olabilir. Bayram tatlıları, özel günün atmosferini tamamlayan, herkesin severek yiyeceği ve sofraya neşe katacak lezzetlerdir. İşte, bayram sofralarınızı renklendirecek, hazırlaması kolay ve tadı damağınızda kalacak 10 harika bayram tatlısı tarifi...

Bayramda çat kapı gelen misafire yapılacak 10 kolay bayram tatlısı! Ramazan Bayramı'na özel 10 kolay bayram tatlısı tarifi!

10 KOLAY BAYRAM TATLISI TARİFİ!

Şerbetli irmik helvası

İrmik helvası için, tereyağında irmik hafifçe kavrulur. Ardından şeker ve su eklenir ve karışım koyulaşana kadar pişirilir. Son olarak içine ceviz veya fındık eklenir. Tatlı, şerbet dökülerek servis edilir.

Kolay baklava

Yufka katları arasına ceviz içi serpilmiş tereyağı sürülür, sonra yufka katlanır ve tepsiye yerleştirilir. Dilimlendikten sonra fırında kızartılır. Ardından sıcak baklavalar soğutulmadan önce üzerine soğutulmuş şerbet dökülür.

Kolay sütlü irmik tatlısı

Süt ile irmik karıştırılarak pişirilir, daha sonra şeker ve vanilya eklenir. Koyulaşıp kıvama gelince kaselere veya bir tepsiye alınarak servis yapılır.

Fırında sütlaç

Pirinçler süt ile birlikte pişirilir ve koyulaşmaya başladığında içine şeker ve vanilya eklenir. Fırın kabına alınıp fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Kolay revani

Un, şeker, süt, yumurta ve sıvı yağ karıştırılarak kek hamuru elde edilir. Fırın tepsisine dökülüp pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine şerbet dökülerek dilimlenir.

Çikolatalı muhallebi

Süt, nişasta ve kakao karıştırılarak pişirilir, ardından şeker eklenir ve karışım koyulaşana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

Hurma tatlısı

Hurmaların çekirdekleri çıkarılır ve içlerine ceviz içi konulur. Daha sonra hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir.

Kolay lokma tatlısı

Un, maya, su ve şeker hamur haline getirilir ve kızgın yağda kızartılır. Pişen hamurların üzerine şerbet dökülerek servis yapılır.

Fıstıklı burma tatlısı

Baklavalık yufka açılır ve içine tereyağı sürülür. Sonra içerisine fıstık eklenir ve sarılır. Yağda kızartıldıktan sonra soğutulmuş şerbet dökülür.

Elmalı turta

Hamur yoğrulup açılır, elma dilimleri yerleştirilir. Üzerine tarçın serpilerek fırında pişirilir ve servis edilir.

Bayramda çat kapı gelen misafire yapılacak 10 kolay bayram tatlısı! Ramazan Bayramı'na özel 10 kolay bayram tatlısı tarifi! ile ilgili etiketler bayram Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.