Soğuk algınlığı olan bebeklerde nelere dikkat edilmeli ?

Soğuk havaların geri gelmesiyle bebekleri soğuk algınlığına karşı korumak tekrardan önem kazandı. Bağışıklık sistemleri henüz gelişmediği için bebekler soğuk algınlığından fazla etkilenebilir. İşte bu durumun önüne geçmek için dikkat edilmesi gerekenler...

Bebeklerde ve küçük çocuklarda soğuk algınlığı geçirmek bağışıklık sisteminin geliştirilmesinde önemli rol oynar. Doğal bir süreç olsa da, bu durumun nasıl yönetildiği daha sonra kötü sonuçlar doğurmaması açısından kritiktir.

 

BEBEKLERDE SOĞUK ALGINLIĞI BELİRTİLERİ

Bebeklerde soğuk algınlığının ilk belirtileri olarak, burunda tıkanıklık ya da sarı veya yeşil renkte burun akıntısı gözlemlenir.
Diğer belirtiler ise; ateş, hapşırma, öksürme, iştahsızlık, uykuya dalmada zorluk ve gözlerde kızarıklıktır.

Soğuk algınlığı olan bebeklerde nelere dikkat edilmeli ?

NE ZAMAN DOKTORA GÖTÜRÜLMELİ ?

Çoğu zaman soğuk algınlığı belirtileri göründüğünde bebeğiniz bu dönemi yaklaşık 10 gün içerisinde doğru tedavilerle atlatacaktır. Fakat özellikle 3 aydan küçük bebeklerde doktora başvurmak belirtilerin daha ciddi bir hastalıktan kaynaklanmadığından emin olmak ve bebeğinizin bu süreci kolay atlatması sağlamak açısından önemlidir.
Özellikle 38 dereceden daha yüksek bir ateşi varsa, nefes almakta güçlük çekiyorsa, emzirmeyi veya sıvı almayı reddediyorsa, kusmaya veya cilt renginde değişikliklere neden olacak kadar sert öksürüyorsa, kanlı balgam çıkartıyorsa, dudak çevresinde mavileşme varsa mutlaka doktora başvurmak gereklidir.

 

BEBEKLERDE SOĞUK ALGINLIĞININ NEDENLERİ NELERDİR ?

Soğuk algınlığı, 100'den fazla virüsün neden olabileceği bir burun ve boğaz enfeksiyonudur (üst solunum yolu enfeksiyonu). Rinovirüsler en yaygın olanlarındandır.
Soğuk algınlığı virüsü bebeğinizin ağzından, burnundan veya gözlerinden girebilir. Bebeğiniz şu yollarla bir virüsle enfekte olabilir:
Hava: Hasta biri öksürdüğünde, hapşırdığında veya konuştuğunda, virüsü doğrudan bebeğinize bulaştırabilir.
Direkt temas: Soğuk algınlığı olan biri bebeğinizin eline dokunursa, virüsü bebeğinize yayabilir ve bebeğiniz gözlerine, burnuna veya ağzına dokunduktan sonra enfekte olabilir.
Kirlenmiş yüzeyler: Bazı virüsler yüzeylerde iki saat veya daha uzun süre yaşar. Bebeğiniz oyuncak gibi kontamine bir yüzeye dokunarak virüs kapabilir.

 

BEBEKLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA NE İYİ GELİR ?

Evde yapabileceğiniz birkaç müdahele şu şekildedir; bebeğinizi emziriyorsanız hastalık sırasında da emzirmeye devam etmelisiniz, sıvı tüketimini aksatılmamalısınız, burun tıkanıklığı ve akıntıları için tuzlu burun damlası kullanabilirsiniz. Soğuk algınlığı belirtileri ufak müdahelelerle geçmiyor ya da azalmıyorsa en etkili çözüm için doktorunuza başvurmalısınız.

Soğuk algınlığı olan bebeklerde nelere dikkat edilmeli ? - Resim : 2

BEBEKLERDE SOĞUK ALGINLIĞINI ÖNLEMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Bebeğinizi soğuk algınlığından korumak için hasta kişilerden uzak tutmanız, özellikle el hijyeni sağlanmadan bebeğe teması engellemeniz ve bebeğinizin emzik, oyucak gibi eşyalarını sık temizlemeniz gerekmektedir.

Soğuk algınlığı olan bebeklerde nelere dikkat edilmeli ? ile ilgili etiketler soğuk algınlığı bebeklerde soğuk algınlığı bebeklerde ateş bebeklerde burun akıntısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.