Selçuk Bayraktaroğlu kimdir? Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu kaç yaşında, nereli?

Yüksek Askeri Şura'nın kararıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni döneminde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı. Bu çerçevede, Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu'nın yaşamı büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, Selçuk Bayraktaroğlu kimdir? Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu kaç yaşında, nereli? Detaylar haberimizde...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni döneminde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun atanması, kamuoyunda büyük bir heyecan ve merakla karşılanıyor. Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun askeri kariyeri, başarıları ve liderlik vasıfları, onun bu önemli göreve layık görülmesinde önemli etkenler olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda, Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu'nın yaşamı büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, Selçuk Bayraktaroğlu kimdir? Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu kaç yaşında, nereli? Detaylar haberimizde... 

Selçuk Bayraktaroğlu kimdir? Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu kaç yaşında, nereli?

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI SELÇUK BAYRAKTAROĞLU KİMDİR?

Selçuk Bayraktaroğlu, 9 Mart 1961 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Askeri kariyerine olan bağlılığı, genç yaşta Kuleli Askeri Lisesi'nde başladı ve 1977 yılında mezun oldu. Sonrasında Kara Harp Okulu'nu 1981 yılında başarıyla tamamladı ve ardından Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezi'nden mezun oldu.

Kara Harp Akademisi'nden mezun olarak kurmay subay unvanını alan Bayraktaroğlu, kariyerinde çeşitli görevlerde önemli başarılara imza attı. 2000 yılında muhabere kurmay albay rütbesine terfi etti ve 2009 yılına kadar Genelkurmay 2. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanlığı Temel Analiz Şube Müdürü olarak görev yaptı.

Tuğgeneral rütbesine terfi eden Selçuk Bayraktaroğlu, bu dönemde 9. Motorize Piyade Tugayı komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Mühimmat Komutanlığı gibi önemli görevleri üstlendi. Ardından 2013 yılında tümgeneral rütbesine yükseldi ve Genelkurmay MEBS ve Siber Savunma Komutanlığı, 3. Ordu Kurmay Başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

2016 yılında korgeneral rütbesine terfi ederek Genelkurmay Personel Başkanı oldu. 10 Ocak 2020'de, Metin Gürak'ın Libya'da görevlendirilmesi üzerine Genelkurmay 2. Başkanlığına vekâlet etmeye başladı. 2021'de orgeneral rütbesine terfi etti ve 24 Ağustos 2021'de asaleten Genelkurmay 2. Başkanı olarak atandı.

Selçuk Bayraktaroğlu'nun başarılı askeri kariyeri ve liderlik vasıfları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üst düzey komutanlığına atanmasında önemli bir etken olmuştur. 24 Aralık 2021 tarihinde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından başarılarından dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi. Selçuk Bayraktaroğlu'nun yeni görevindeki başarıları ve katkılarıyla TSK'nın güçlenmesi ve ülkenin savunması için önemli bir role sahip olması beklenmektedir.

 

Selçuk Bayraktaroğlu kimdir? Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktaroğlu TSK
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.