Sedat Cezayirlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, neden tutuklandı?

Siyanürlü altın madeni faciasının ardından bölgeye giden Sedat Cezayirlioğlu, Erzincan İliç'te jandarma tarafından gözaltına alındı. Daha önce köyüne girişine izin verilmeyen Cezayirlioğlu'nun şimdi de resmi makamlar tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Bu olayın ardından Sedat Cezayirlioğlu'nun kim olduğu ve ne yaptığı merak ediliyor. Peki, Sedat Cezayirlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, neden tutuklandı? İşte, Sedat Cezayirlioğlu hakkında merak edilenler...

Siyanürlü altın madeni faciasının sonrasında bölgeye ulaşan Sedat Cezayirlioğlu, Erzincan İliç'te jandarma tarafından tutuklandı. Daha önce köyüne girişine izin verilmeyen Cezayirlioğlu'nun şimdi de resmi makamlarca gözaltına alındığı bildirildi. Bu olayın ardından, Sedat Cezayirlioğlu'nun kimliği ve faaliyetleri merak konusu oldu. Peki, Sedat Cezayirlioğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi mesleği icra ediyor ve neden tutuklandı? İşte, Sedat Cezayirlioğlu hakkında merak edilenler...

Sedat Cezayirlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, neden tutuklandı?

SEDAT CEZAYİRLİOĞLU KİMDİR?

Erzincan'ın İliç ilçesinde 1967 yılında doğan Sedat Cezayirlioğlu, 30 yıl boyunca devlet hizmetinde bulunmuş bir kamu görevlisidir. 2016 yılında, İliç ilçesinde faaliyet gösteren dünyanın en büyük 3. altın madenine karşı vatan ve toprak savunusu başlatarak dikkatleri üzerine çekmiştir.

Cezayirlioğlu, toprak savunucusu ve hukukun sesi olarak tanımlanmaktadır. Zorlu mücadelesinde hukukun ve adaletin savunucusu olmayı amaçlamış ve bu süreçte emekliye ayrıldığı TCDD'deki makinistlik görevinden ayrılmamıştır.

SEDAT CEZAYİRLİOĞLU NEDEN GÜNDEMDE?

Ulusal ve uluslararası alanda yaptığı iş birlikleriyle mücadelesini geniş kitlelere duyuran Cezayirlioğlu, ölüm tehditleri ve saldırılara rağmen hukukun üstünlüğünden taviz vermemiştir. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın destek verdiği mücadelesi, Türkiye'nin gündemine oturmuştur.

SEDAT CEZAYİRLİOĞLU HANGİ PARTİLİ?

Siyanür felaketi sürecinde Zafer Partisi'nden destek alarak İliç ilçesinde parti ilçe başkanlığını kurmuş ve milletvekili adayı olmuştur. Ayrıca, Zafer Partisi çevreden sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı görevine atanarak siyasi hayatına devam etmektedir. 

SEDAT CEZAYİRLİOĞLU TUTUKLANDI MI?

Cezayirlioğlu, olay yerinde çektiği bir video paylaşarak, "Dünyanın en büyük 3. altın madeni. Çöpler Altın Madeni’nde dünyanın en büyük felaketi yaşanıyor. Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük felaketi yaşandı" ifadelerini kullanmıştı. Olayın ardından güvenlik güçleri tarafınca tutuklandı.

Sedat Cezayirlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, neden tutuklandı? ile ilgili etiketler Zafer Partisi Erzincan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.