Samsunlu çift, yelkenli tekneleriyle 7 yıl sürecek dünya turuna hazır!

Samsunlu çift, 12 metrelik yelkenli tekneleriyle 7 yıl boyunca sürecek dünya turuna çıkmak için hazırlık yapıyor. 2013 yılında evlenerek hayatlarını birleştiren Özlem Ulubay Şahin ve Özkan Şahin çifti, denize olan tutkularını dile getirmek istiyor.

12 metrelik yelkenleriyle 7 yıl sürecek dünya turuna çıkmaya hazırlanan Özlem Ulubay Şahin ve Özkan Şahin çifti, 2013 yılında evlenerek hayatlarını denize adadılar. Gürcistan'dan Suriye'ye yelkenliyle yolculuk eden en genç Türk çifti unvanına sahip olan Şahin çifti, yaklaşık 7 yıl sürecek yolculuk öncesi son hazırlıklarını gerçekleştiriyor.

Tekneyle ilk seyahatlerini Yunanistan'a yaptıklarını söyleyen Özlem Ulubay Şahin, şimdiki seyahatlerinde 3 kıtayı geçmeye hazırlandıklarını ve ekvator çizgisinden ilerleyerek, 'Klasik rota' olarak bilinen rotadan devam edeceklerini belirtti.

Samsunlu çift, yelkenli tekneleriyle 7 yıl sürecek dünya turuna hazır!

Evliliğin sonrasında Bodrum'a yerleşme planı yaptıklarını söyleyen Özkan Şahin, "Evlendikten sonra teknemizle yakın yerleri keşfetmeye başladık. Ardından eşimin de bu konuda çok hevesli olduğunu fark ettikten sonra tüm Türkiye kıyılarını gezme kararı aldık. Süreç böyle ilerlerken teknemize, denize, doğaya o kadar bağlandık ki teknemizi evimiz haline getirdik. 9 yıldır teknede yaşıyoruz. Hayatımızın tam merkezine yerleştirdiğimiz teknemizle koy koy, şehir şehir, ülke ülke geziyoruz" ifadelerini kullandı.

Tekneyle yapılan seyahatlerin doğayı keşfetmek adına büyük bir imkan olduğuna vurgu yapan Özlem Ulubay Şahin ise "Gittiğimiz her bölgenin yöresel ürünlerini tadıyoruz, tarihini öğreniyoruz, insanlarıyla sohbet ediyoruz, kültürlerine hakim oluyoruz. Aynı şekilde onlarda bizleri tanıyarak, bizlerle sohbet ederek Türk kültürünü öğrenmiş oluyorlar. Teknemizde misafir olarak ağırladığımız kişilere özellikle Samsun bölgesinin yöresel yemeklerinden ikram ediyoruz. Böylece kültür elçiliği görevini üstleniyoruz" dedi.

Samsunlu çift, yelkenli tekneleriyle 7 yıl sürecek dünya turuna hazır! ile ilgili etiketler Samsun dünya turu Özlem Ulubay Şahin Özkan Şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.