Rüya Gibi Bir Tatilin Adresi Bali'de Gezilecek Yerler

Bali Adası; tapınakları, pirinç tarlaları, şelaleleri, tropik meyveleri, el sanatı ürünleri ve daha birçok meşhur özelliğiyle Uzak Doğu’nun en merak edilen destinasyonları arasında yer alıyor. Bu egzotik adanın güzelliklerini keşfetmek isteyenler için Bali Adası turları yapılıyor. Fakat Bali’de gezilecek yerlerin sayısı oldukça fazla. Eğer zamanınız kısıtlıysa gidilecek yerler arasında öncelik sıralaması yapmak gerekiyor.

Biz de sizin için Bali Adası’nda mutlaka görülmesi gereken yerleri derledik. İşte Bali Adası 2024 yılı seyahatinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler listesi:

Seminyak

Bali’ye seyahat ettiğiniz zaman adanın başkenti olan Denpasar’daki havalimanına indiğinizde saat farkı nedeniyle ortama adapte olmanız zaman alabilir. Seyahatinizin uzunluğuna göre ilk birkaç gününüzü bu bölgede geçirmenizi öneriyoruz. Daha sonra adanın diğer bölgelerini keşfedebilirsiniz.

Seminyak Bölgesi, Denpasar ile iç içe olup adanın en gelişmiş bölgeleri arasında yer alıyor. Otellerin ve alışveriş merkezlerinin çoğunu barındırması nedeniyle Bali’nin kapital alanı da diyebileceğimiz Seminyak’ta plajda denize girebilir ve sörf yapabilirsiniz. Ayrıca bölgenin en işlek caddesi olan Eat Street’te gezerken butik mağazalarda alışveriş yapabilir, restoranlarda yemek yiyebilir, barlarda Bali gece hayatının tadını çıkartabilirsiniz.

Bali’nin turistik ve modern yüzü olması nedeniyle Bali turları içinde Seminyak Bölgesi’ne mutlaka yer veriliyor.

Kuta Beach

Alışveriş, deniz ve gece hayatı için diğer bir seçenek olan Kuta Plajı yine Denpasar Bölgesi’nde yer alıyor. Kuta’nın ünlü alışveriş merkezi Beachwalk Shopping Center’da alışveriş yapabilir, plaj çevresinde yer alan mekanlarda gece hayatını keşfedebilirsiniz.
Bali’de deniz, dalgalı olması nedeniyle yüzmekten ziyade sörf yapmak için daha elverişli. Adada sörf yapılabilen birçok nokta bulunuyor. Kuta Plajı da bunlardan biri. Daha önce sörf yapmadıysanız ve herhangi bir ekipmanınız yoksa da endişe etmeyin. Özellikle başlangıç seviyesinde olan deneyimsiz sörfçüler için ideal olan plajda dilerseniz sörf ekipmanlarınızı temin edebileceğiniz çok sayıda dükkan bulunuyor.

Tanah Lot Tapınağı

Bali için tam bir tapınak cenneti dersek abartmış olmayız. Gezebileceğiniz çok sayıda tapınak olduğu için hepsine vakit ayırmanız biraz zor. Denpasar Bölgesi’nde bulunan ve bir Hindu tapınağı olan Tanah Lot, adanın deniz kıyısında yer alan 7 adet tapınağından bir tanesi. Muhteşem gün batımı manzarası ile biliniyor.

Tapınak aslında bir adanın bir burnu üzerine inşa edilmiş. Fakat geceleri gel git nedeniyle adaya dönüşüyor. Sular çekildiği zaman adaya yürüyerek ulaşmak mümkün oluyor.

Uluwatu Tapınağı

Adanın güney bölgesinde bir falez kenarında yer alan Uluwatu, muhteşem deniz manzarası nedeniyle görülmeye değer bir Hindu Tapınağı. Bali’nin geleneksel ateş dansı olan Keçak ile özdeşleşmiş. Hindulara ait bu dansla iyinin ve kötünün savaşı anlatılıyor. Uluwatu’da Keçak dansı performanslarını izleyebilir; ayrıca Single Fin’de güneşi batırabilirsiniz.
Uluwatu’nun yakınında ayrıca birçok plaj ve koy var. Denize girmek veya sörf yapmak isterseniz aşağıdaki plajları ziyaret edebilirsiniz:

●      Padang Padang Plajı
●      Bingin Plajı
●      Balangan Plajı
●      Nyang Nyang Plajı
●      Dreamland Plajı

Denpasar Bölgesi’ni gezdikten sonra adanın kuzeyindeki Ubud Bölgesi’ne geçebilirsiniz. Bali’de gezilecek doğal ve kültürel mekanlar Ubud Bölgesi’nde toplanmış durumda.

Taman Ayun Tapınağı

Ubud Bölgesi’nde yer alan Taman Ayun Tapınağı, Bali’nin bir diğer ünlü Hindu tapınağı. Denpasar’a 18 km mesafedeki Mengwi Köyü’nde bulunan ve Mengwi Kraliyet Ailesi’ne ait olan tapınak, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Krallığın dini ve törensel faaliyetleri burada gerçekleştiriliyor.

Taman Ayun, kelime olarak “sudaki bahçe” anlamına geliyor. Tahmin edeceğiniz üzere tapınak sularla çevrili olup yemyeşil bir doğaya sahip. Tapınağın ana kompleksi sahip olduğu kutsal değerleri temsil etmesi açısından oldukça yüksek şekilde inşa edilmiş. Tapınağın etrafındaki suyun, Bali’de ihtişamın ve gücün göstergesi olarak kabul edilen Meru Dağı’ndaki suyu temsil ettiğine inanılıyor.

Tapınağın etrafında bulunan 7 teras, ayrı ayrı mekanlar olarak düzenlenmiş ve hepsi oldukça ferah. Dewi Sri adlı pirinç tanrısı heykelini de gördükten sonra buradaki gezinizi tamamlayabilirsiniz.

Goa Gajah Tapınağı

Goa Gajah Tapınağı, Ubud Bölgesi’ndeki bir diğer tapınak. 11. Yüzyılda inşa edilmiş olması nedeniyle Bali’nin en eski kültürel mirasları arasında yer alıyor. “Fil Tapınağı” olarak da biliniyor. Diğerlerinden farklı olarak bu tapınağın içinde bir mağara bulunuyor. Mağaranın içindeyse Hindular ve Budistler için ayrı ayrı olmak üzere ibadet odaları yer alıyor.

Saraswati Tapınağı

Ubud Sarayı’na ve pazar yerine çok yakın olan bu Hindu tapınağı adını Hinduizm’de sanatın, müziği, edebiyatın ve bilgeliğin tanrıçası olarak kabul edilen Saraswati’den alıyor. Geleneksel Bali mimarisine uygun şekilde inşa edilmiş tapınağın içinde beyaz mermer heykeller bulunuyor. Etrafında yer alan göletin içi çok sayıda nilüfer çiçeğiyle dolu. Bu özellikleriyle ziyaretçilere huzurlu bir ambiyans yaşatıyor.

Tapınağın etrafında ayrıca birçok sanat galerisi, müze ve el sanatları dükkanı yer alıyor. Yakında bulunan Ubud Sarayı, girişin ücretsiz olması nedeniyle oldukça cazip. Yine çok yakındaki Geleneksel Ubud Pazarı, Bali’den uygun fiyatlı hediyelik eşya almak için ideal bir seçenek.

Görüldüğü üzere Bali’de gezebileceğiniz tapınak sayısı oldukça fazla. Yukarıda saydığımız tapınaklara öncelik vermenizi öneririz. Ayrıca vaktiniz bolsa Pura Besakih Tapınağı, Batuan Tapınağı, Pura Tirta Empul (Çeşme) Tapınağı ve  Pura Ulun Danu Bratan Tapınağı da görülmeye değer güzellikler arasında yer alıyor.

Sacred Monkey Forest Sanctuary (Maymun Ormanı)

Ubud’un merkezinde yer alan Maymun Ormanı, bu bölgeye gelmişken görmeden dönülmemesi gereken popüler yerlerden biri. Ormanda maymunları doğal yaşam alanlarında görme şansı bulunuyor. Maymunları ellerinizle besleyerek çok farklı bir deneyim yaşayabilir; ormandaki uzun, heybetli ağaçlar ve sarmaşıklardan oluşmuş köprüler arasında gezinti yaparak doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz.

Ormanın içinde bazı tapınaklar da yer alıyor. Fakat bunlara turistlerin girmesine izin verilmiyor. Tapınakları dışardan izleyebilir ayrıca etrafta bulunan ilgi çekici heykelleri inceleyebilirsiniz.

Bali Salıncakları

Bali salıncaklarında fotoğraf çektirmek, adada yapılabilecek en popüler aktiviteler arasında yer alıyor. Bali’nin çeşitli yerlerinde doğanın yeşilliklerine doğru sallanabileceğiniz salıncaklar bulunuyor. Ubud Bölgesi’nde yer alan Bali Swings, bunlar arasında en meşhur olanı.
 
Tegenungan Şelaleleri

Bali’de tapınaklar kadar çok sayıda olan bir diğer güzellik de şelaleler. Ubud Bölgesi’ne yaklaşık 10 km mesafede yer alan Tegenungan Şelalesi, adada mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Yemyeşil ormanın içindeki şelale, cennetten bir köşe gibi sizi bekliyor. Buz gibi suda yüzebilirim derseniz mayonuzu yanınıza almayı unutmayın.

Kanto Lampo Şelalesi

Tegenungan Şelalesi’nin çok yakınında olan bu şelale de oldukça popüler. Dik bir kaya yamacından dökülen şelale, aşağıda doğal havuzlar oluşturuyor. Etraftaki taşlar, yosunlar ve yeşilliklerle görülmeye değer bir görsel şölen sizleri bekliyor. Ayrıca Leke Leke ve Banyumala da adada görülmeye değer şelaleler arasında yer alıyor.

Tegallalang Pirinç Tarlası

Bali’nin bir diğer meşhur doğal özelliği, pirinç tarlaları. Adada ziyaretçilere görsel bir şölen sunan çok sayıda pirinç tarlası bulunuyor. Bunlar arasında en önemlilerinden biri Tegallalang Pirinç Tarlası. Ubud Bölgesi’ne yaklaşık 10 km mesafede yer alan bu pirinç tarlasını mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Bali’de verimli bir seyahat geçirmenizi sağlayacak çok sayıda tur gezisi yapılıyor. Bali turları balayı için sıkça tercih ediliyor. Ayrıca Ramazan Bayramı Bali turları da bu kapsamda planlanabiliyor.

Siz de Coral Travel ile Bali seyahatinizi planlayabilir, Uzak Doğu’nun bu popüler ve egzotik köşesinde harika bir tatil geçirebilirsiniz!

Rüya Gibi Bir Tatilin Adresi Bali'de Gezilecek Yerler ile ilgili etiketler tatil