Bayram tatilinde rota değişti! Yazlık bölgeler tercih edilmiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Bayrama az bir zaman kala vatandaşlar tatil planlarını yapmaya başladı. Bu sene Ramazan Bayramı'nın yaz aylarına denk gelmemesi sebebiyle vatandaşlar yazlık bölgeleri tercih etmiyor. Bunun yerine lezzetleriyle nam salmış gastronomi kentleri öne çıkıyor. işte detaylar...

Bir seyahat sitesi Ramazan Bayramı tatili istatistiklerini açıkladı.

Bayram tatilinde rota değişti! Yazlık bölgeler tercih edilmiyor

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından uçak bileti aramaları önceki haftaya göre yüzde 67 arttı. Araç kiralama işlemleri yüzde 76, otel rezervasyonları yüzde 70 artış kaydetti.

BAYRAM TATİLİNDE LEZZET YOLCULUĞU 

Tatil tercihinde en çok memleket ziyareti ve gastronomi gezisi öne çıktı. Bu durum en çok arama yapılan şehirlere de yansıdı. En çok aranan şehir Adana olurken onu Diyarbakır, Gaziantep, Van ve Trabzon takip etti.

İstanbul bu bayram öncekilere göre daha kalabalık olabilir. En fazla otel rezervasyonu yapılan şehir İstanbul oldu. Onu Antalya, Adana, İzmir ve Diyarbakır izledi.

YURTDIŞI ROTALARINDA VİZESİZ ÜLKELER İLGİ GÖRÜYOR

Yurt dışı uçak bileti aramalarında ise başı Sırbistan'ın başkenti Belgrad çekti. Ardından Atina, Bakü, Bali ve Cidde geliyor.

Yurt dışı tatili için özellikle vizesiz rotalar ilgi görüyor.

Bayram tatilinde rota değişti! Yazlık bölgeler tercih edilmiyor ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı tatil Seyahat Sırbistan Gaziantep Adana Trabzon
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.