Sağlık sigortası olmayanlara müjde! Prim ödemleri Aile Bakanlığı tarafından yapılacak İşte başvuru ekranı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal güvencesi olmayan bireylere "Sosyal Yardım Programları" kasamında destek veriyor. Bu çerçevede, sosyal güvencesinden yoksun aile bireyleri adına 259 TL tutarındaki prim SGK'ya her ay devlet tarafından ödenmektedir. İşte Genel sağlık sigortası prim yardım başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli sebeplerden dolayı çalışamayan ve genel sağlık sigortası olmayan dar gelirli vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. 

Bu çerçevede, SGK genel sağlık sigortasından yoksun vatandaşların prim ödemeleri devlet tarafından SGK'ya yapılıyor. 

Bu sayede vatandaşlar, devlet hastanelerindeki sağlık işlemlerinden de herhangi bir ücret ödemeden yararlanabiliyor. 

Sağlık sigortası olmayanlara müjde! Prim ödemleri Aile Bakanlığı tarafından yapılacak İşte başvuru ekranı...

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım programları kapsamı ve başvuru koşullarında güncelleme yapabilir. Bu sebeple sosyal yardım haberlerimiz dışında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı WEB sayfasından "Sosyal Yardım Programları" bölümünü de kontrol ediniz. 

AİLE BAKANLIĞI GENEL SAĞLIK SİGORTASI DESTEĞİ KAPSAMI VE BAŞVURU KOŞULLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik verilen genel sağlık sigortası prim ödemesi desteğinin kapsamı şu şekildedir:

- Sosyal güvencesi olmayan tüm vatandaşlar başvuru yapabilir

- Sağlık güvencesinden yoksun aile bireyleri

- Prim tutarı: 258,84 TL

- Kişi adına primi SGK'ya her ay devlet tarafından ödenmektedir.

AİLE BAKANLIĞI GENEL SAĞLIK SİGORTASI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik verilen genel sağlık sigortası prim ödemesi başvurularınızı size en yakın Aile ve Sosyal Hizmetler birimine T.C. kimlik kartınızı sunarak gerçekleştirebilirsiniz. Sorularınız için, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iletişim bilgileri şu şekildedir: 

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

 

 

 

Sağlık sigortası olmayanlara müjde! Prim ödemleri Aile Bakanlığı tarafından yapılacak İşte başvuru ekranı... ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım sigorta SGK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.