Saç Ekimi Tedavisinin Öncesi ve Sonrası

Saç ekimi tedavisi oldukça kapsamlıdır. Eğer bu tedavilerden en iyi sonucu almak istiyorsanız işlem öncesinde ve sonrasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

Bunun yanı sıra bu detayları uygulamaya da özen göstermelisiniz. Mevcut durumda başvurduğunuz ve işlemi uygulayan doktor tarafından zaten ayrıntılı olarak bilgilendirilirsiniz. Operasyonun ilk aşaması hastanın bilgilendirilme aşamasıdır. Ayrıca işlemden hemen sonra da doktorunuz ne gibi detayları dikkate almanız gerektiğini aktarıyor.

Saç ekimi işlemlerinde, öncesi ve sonrası için hangi ayrıntıları dikkate almanız gerektiğini araştırıyorsanız en doğru adrese geldiğinizden emin olabilirsiniz. Merak edenler için tüm bu detayları uzmanların da yorumlarını dikkate alarak hazırladık. Buna göre saç ekimi sonrası nelere dikkat edilmelidir? Nasıl beslenmek gerekiyor? Uyku pozisyonu nasıl olmalıdır? İyileşme sürecinde nelere dikkat etmeliyim? Bu ve benzeri aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarına içeriğimizin devamından kolayca ulaşabilirsiniz.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi işlemlerinde ne gibi ayrıntıları dikkate almaz gerektiğini aktarmadan evvel kısaca tanımlamasını yapalım. Saç ekimi nedir? diye soracak olursanız, dökülen ve kellik durumu oluşturan saç alanlarına, sağlıklı köklerin nakledilmesi ve saçın yeniden kazandırılması şeklinde tanımlayabiliriz. Bu işlemler oldukça kapsamlıdır. Çünkü birden fazla yöntemi bulunuyor. Yaygın şekilde global anlamda kullanılan saç ekimi yöntemlerinden bazıları ise şu şekildedir:

• FUE Saç Ekimi Tekniği, sık tercih edilenler arasındadır.
• DHI Saç Ekimi Tekniği, bir diğer tercihi fazla olan tekniktir.
• FUT Saç Ekimi Tekniği de yaygın olarak tercih edilir.
• Manuel Punch Saç Ekimi Yöntemi, FUE tekniğinin bir çeşidi olarak tercih edilebiliyor.
• Robotik Saç Ekimi Yöntemi de FUE tekniğinin içerisinde yer alır.
• Hiperbarik Oksijen Destekli Saç Ekimi Yöntemi olarak sıralanabilir.

Hem dünyada hem de ülkemizde kadın ve erkekler için en sık uygulanan saç ekimi yöntemleri bunlardır. Her yöntemde farklı teknikler kullanılıyor. Bunun yanı sıra bu yöntemlerin her biri için sunulan fiyat teklifleri de farklılık gösteriyor. Hangi yöntemin uygulanacağına ise operasyon öncesi doktor tarafından yapılan analizler neticesinden karar veriliyor.

Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi işlemlerinin öncesi işin en zor kısmıdır. Çünkü bu kısımda hasta detaylı bir araştırma yapmak zorundadır. Eğer saç ekimi işlemlerinden verimli bir sonuç almayı istiyorsanız bu araştırmayı yapmanız gerekiyor. Çünkü sektörde sayısız saç ekimi merkezi ve doktoru hizmet veriyor. Ancak ne yazık ki bu doktor ve merkezlerin tümü profesyonel ve yasal olmayabilir. Saçlarınızı ektirmeden önce doktorunuzu çok iyi bir şekilde seçmeniz en önemli unsurdur.

Saç ekimi öncesi analizlerinizi yaparken doktorun uzmanlığına dikkat etmenizi öneriyoruz. Bu noktada ilgili doktorun işlemlerde ne kadar başarı sağladığını akademik ve mesleki kariyerini araştırarak öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra daha önce o doktora işlem yaptıran hastaların yorumları da dikkate alınabilir. Eğer hastaların geneli işlemden memnun kaldıysa muhtemelen işlemi yapan doktor alanında gerçekten uzmandır.

Bunun yanı sıra saç ekimi öncesi sonrası resimleri de dikkate almanızı tavsiye ediyoruz. Genel olarak doktorlar ve saç ekim merkezleri mutlaka aktif bir şekilde sosyal medya hesabı kullanırlar.

Kullandıkları bu sosyal medya hesaplarında ise yapılan işlemlerin öncesi ve sonrası resimlerine yer verilir. Ayrıca bu gönderilerin altında ise işlemi yaptıran kişiler yorum yapabiliyor. Bu kişilere yorumlar üzerinden erişerek süreç ve memnuniyetleri hakkında detaylı bilgi alıp fikir edinebilirsiniz.

Belirttiğimiz tüm bu ayrıntıları dikkate almanız halinde en doğru doktor seçimini kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca ülkemizde saç ekimi sektörü çok fazla yaygın olup gelişim gösterdiği için normalinden daha şanslı olduğumuzu da bilmelisiniz. Hatta Avrupa’dan bile çok sayıda hasta genelde saç ekimi işlemleri için uzman Türk doktorlarını tercih ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında uzman saç ekimi doktoru ve saç ekimi merkezi hizmet vermeye devam ediyor.Saç ekimi tedavisiiçin bunlardan birini tercih edebilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi işlemlerinin ne kadar önemli olduğunu içeriğimiz boyunca vurguladık. Ayrıca saç ekimi öncesi ne gibi detayları dikkate almanız gerektiğini de ayrıntılı olarak ifade ettik. Nitekim tüm dikkat edilmesi gerekenler sadece bunlarla da sınırlı değildir. Aynı zamanda işlemden sonra da sizi oldukça önemli bir süreç bekliyor. Genel olarak operasyonu yapan doktorlar zaten hastalarını işlem öncesi ve sonrasına dair çok ayrıntılı bir şekilde bilgilendiriyor.

Saç ekimi işlemlerinin sonrası, en önemli kısımdır. Bu kısımda hastaya çok fazla sorumluluk düşüyor. Eğer yapılan operasyonun etkin şekilde sonuç vermesini istiyorsanız saç ekimi sonrası belirtilen her direktife tam anlamıyla uymaya özen göstermeniz gerekiyor. Bunlardan biri beslenme alışkanlıklarınızdır. Uygulamadan sonra beslenmenize ultra düzeyde dikkat etmeniz gerekiyor. Abur cubur tüketimini tamamen bırakarak, saç köklerinizi besleyecek yiyecekler tüketmelisiniz.

Operasyondan hemen sonra yatış pozisyonunuza da dikkat etmeniz gerekiyor. Yapılan işlemin yöntem ve türüne göre doktorunuz ilk süreçte nasıl bir pozisyonda yatmanız gerektiğini aktarıyor. Doktorun bu önerilerini mutlaka dikkate alarak uygulamayı unutmayın. Belirtilen unsurları dikkate almanız haline iyileşme süreci çok daha hızlı olacaktır. Ayrıca beklenen ve istenen sonuçları almanız da saç ekimi öncesi sonrasıdikkate aldığınız unsurlarla doğrudan ilişkili olduğunu unutmamalısınız.

Saç Ekimi Tedavisinin Öncesi ve Sonrası ile ilgili etiketler estethica saç ekimi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.