Saç dökülmesinde yeni tedavi: Kanser hastalarında kullanılacak!

Yeni bir ilaç türü olan JAK inhibitörleri, orta ila şiddetli alopesi areata olarak bilinen saç dökülmesi durumunun tedavisinde umut verici sonuçlar elde edebilir.

Yale Üniversitesi'nden uzmanlar, JAK inhibitörlerinin bu durumu etkili bir şekilde tedavi edebileceğini gösteren bir çalışmayı Ağustos ayında yayınladılar.

Alopesi areata, iltihaplı bir durum olduğundan, JAK inhibitörleri bu iltihabı azaltarak hastalığı tedavi edebilir ve bağışıklık sistemini dengeleyebilir. Özellikle çocuklarda görülen bu durum, aniden saç dökülmesine yol açar ve bazen tüm kafa veya vücutta yayılabilir.

Saç dökülmesinde yeni tedavi: Kanser hastalarında kullanılacak!

Ayrıca, hastalığın genetik yatkınlığı olanlar ve kanser tedavisinde nivolumab gibi ilaçlar alan kişilerde daha sık görülebilir. Astım, saman nezlesi, egzama, tiroid hastalığı, vitiligo ve Down sendromu gibi bazı tıbbi durumlar da risk faktörü oluşturabilir.

Bir hasta hikayesi de metinde paylaşılmıştır. Alopesi areata teşhisi konulan Courtney Martens, JAK inhibitörü tedavisi ile saçlarını geri kazanmış ve tedavinin etkili olduğunu ifade etmiştir.

Çalışma, JAK inhibitörlerinin alopesi areata tedavisinde yeni bir umut kaynağı olduğunu ve bazı inhibitör ilaçlarının onaylandığını belirtiyor. Ayrıca, başka tedavi seçeneklerinin de mevcut olduğu ve doktorun en uygun tedaviyi belirleyebileceği vurgulanmıştır.

Saç dökülmesinde yeni tedavi: Kanser hastalarında kullanılacak! ile ilgili etiketler kanser Saç
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.