Recep Baltaş kimdir, neden Technopat'tan ayrıldı?

Technopat'ın sevilen yüzü Recep Baltaş, ayrılık haberiyle gündeme geldi. Bu gelişmenin ardından Recep Baltaş'ın neden Technopat'tan ayrıldığı ve kim olduğu merak ediliyor. Peki, Recep Baltaş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? Recep Baltaş neden Technopat'tan ayrıldı? İşte, Recep Baltaş hakkında merak edilen tüm ayrıntılar...

Technopat'ın yayınladığı son kamu açıklamasına göre, Recep Baltaş ile yollarını ayırması takipçiler arasında büyük bir ilgi uyandırdı. Technopat'ta çektiği videolar ve yayınladığı teknoloji içerikleriyle tanınan Recep Baltaş'ın neden ayrıldığı ve ne dediği merak ediliyor. Peki, Recep Baltaş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? Recep Baltaş neden Technopat'tan ayrıldı? Ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Recep Baltaş kimdir, neden Technopat'tan ayrıldı?

RECEP BALTAŞ KİMDİR?

Trakya Üniversitesi Almanca Öğretmenliği mezunu olan Recep Baltaş, 2012 yılından bu yana Türkiye'nin önde gelen teknoloji sitelerinden biri olan Technopat'ta yazı işleri müdürü ve YouTube yüzü olarak görev yapmaktaydı. 

Recep Baltaş, Technopat'ın kuruluşundan bu yana 12 yıl boyunca görev aldı ve Türkiye'deki teknoloji sektörüne önemli katkılarda bulundu.

RECEP BALTAŞ NERELİDİR?

Technopat ile yolları ayrılan Recep Baltaş Rizelidir.

RECEP BALTAŞ NEDEN AYRILDI?

Recep Baltaş'ın sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımların kuruma zarar verebilecek nitelikte olduğu gerekçesiyle Technopat'taki işine son verildi. 

İsrail ile ilgili yapılan paylaşımların ardından Technopat yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Baltaş'ın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği siyasi içerikli paylaşımların, kurumun tarafsız ve objektif imajına zarar verebilecek düzeyde olduğu ifade edildi. Technopat, yayın çizgisinin siyasi ve ideolojik bağlantılardan uzak, tamamen teknoloji odaklı olduğunu vurgulayarak, ayrılık kararını bu temelde aldıklarını açıkladı.

Technopat'ın kurumsal açıklamasında, "Kurumumuzda yazı işleri müdürü olarak görev yapan Sn. Recep Baltaş'ın sosyal medyada yaptığı bazı siyasi paylaşımların kurumumuza zarar verme noktasına geldiği için yollarımızı ayırma kararı aldık." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, yaşanan bu ayrılığın ardından Technopat'ın gelecekteki yayın çizgisinin değişmeyeceği, teknoloji sektöründeki gelişmeleri tarafsız bir şekilde okurlarına sunmaya devam edecekleri belirtildi.

Technopat tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi:

“Kamuoyunun bilgisine;

12 yıldır teknoloji yayıncılığı yapan ve çizgisini bu uzmanlık alanı dışına çıkarmamış olan Technopat.net'te idari bir ayrılık yaşadığımızı kamuoyuna duyururuz.

Kurumumuzda yazı işleri müdürü göreviyle çalışan Sn. Recep Baltaş'ın sosyal medyada yaptığı bazı siyasi paylaşımlar kurumumuza zarar verme noktasına geldiği için yollarımızı ayırma kararı aldık. Technopat'ın yayın çizgisi dün olmadığı gibi bugün ve yarın da herhangi bir siyasi, ideolojik kişi, kurum ya da toplulukla ilişkilenmeyecektir.

Uzmanlık alanımız olan teknoloji sektöründeki durumları, yeni gelişmeleri en doğru ve kolay anlaşılır şekilde okurlarımıza ve takipçilerimize aktarmaya, sektörümüze şimdiye kadar olduğu gibi katkı sunmaya devam edeceğiz.

Bu süreç içinde hem şirket çalışanları olarak hem de kurumsal olarak böyle bir niyetimiz olmasa da üzdüğümüz, kırdığımız, vicdanını yaraladığımız her kim varsa, amasız, fakatsız özür diliyoruz.”
Recep Baltaş, 2008 yılında Technopat'ı kurarak Türkiye'de teknoloji ile ilgili içeriklerin eksik olduğunu düşündüğü bir dönemde bu alanda bir boşluğu doldurmak amacıyla harekete geçti. Technopat, kısa sürede Türkiye'de önde gelen teknoloji sitelerinden biri haline geldi ve geniş bir okuyucu kitlesi edindi.

Recep Baltaş, Türkiye'deki teknoloji sektörüne önemli katkılarda bulunmuş bir isimdir. Technopat'ın kuruluşundan bu yana, internet kullanıcılarına ve teknoloji tutkunlarına değerli bilgiler sunarak Türkiye'deki teknoloji sektörünün gelişimine katkıda bulunmuştur.

Recep Baltaş kimdir, neden Technopat'tan ayrıldı? ile ilgili etiketler YouTube İsrail Filistin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.