Rapor nasıl hazırlanır? Raporda bulunması gereken başlıklar nelerdir?

Herhangi bir konu ya da olayla ilgili hazırlanan raporlar, hayatımızın bazen tam ortasında yer alır. İncelenen bir sorunun doğru, kesin ve güvenilir bilgiyle ve belirli kurallara göre hazırlanan yazıya rapor denir. Peki raporda bulunması gereken başlıklar nelerdir? Rapor nasıl yazılır?

Rapor hangi konularda hazırlanır sorusunun yanıtı, eğitim ve öğrretim, bir siyasi olay ya da hareket ya da toplumsal alanda gerçekleşen bir olayda hazırlanabilir. Bir inceleme sonucu ile birlikte incelemenin sonucunu tespit eden yazılara rapor denir. Peki rapor nasıl hazırlanır, raporda hangi başlıklar bulunur?

RAPOR NASIL HAZIRLANIR?

İyi bir planlama yapmalısınız.
Konunun kapsamını netleştirmelisiniz.
Bilgileri doğru şekilde sınıflandırmalısınız.
Anlaşılır bir dil ve akıcı bir anlatım kullanmalısınız.
Objektif olmalısınız.
Sonuç kısmını ihmal etmemelisiniz.

Rapor çeşitleri nelerdir?

Genel olarak raporlar, içeriklerine (fonksiyonlarına), sürelerine ve şekillerine göre üçe ayrılır. raporlar, araştırma raporları, uzman raporları, durum raporları ve öneri raporları olarak sınıflandırabiliriz.

Bir rapor, temel amacı, genellikle bir soruşturmanın veya daha önce meydana gelen olayların ürünü olan bir tür bilgi veya bilgiyi duyurmak olan bir belgedir.

RAPORDA BULUNMASI GEREKEN BAŞLIKLAR NELERDİR?

Kapak: Başlık ve ödevi hazırlayanla ilgili bilgiler içerir.
İçindekiler:
Ödevin içindeki ana ve alt başlıkların listesidir.
Giriş:
Bir iki paragrafla konunun tanıtıldığı bölümdür.
Gelişme:
Konunun, açıklandığı, örneklendiği, kanıtlandığı, konuların tartışılıp çözümlendiği bölümdür. Ödevin/raporun en uzun kısmıdır. Konuyla ilgili her türlü resim, çizim, grafik. burada sunulur.
Sonuç:
Gelişme bölümünde işlenen konu, bu bölümde sonuca bağlanır.
Bibliyografya:
Ödev/rapor hazırlanırken kullanılan kaynaklar burada listelenir.
Ekler:
Yapılan çalışmayı destekleyen, fakat daha önceki bölümlerde verilemeyen bilgiler bu bölümde yer alır.

Rapor nasıl hazırlanır? Raporda bulunması gereken başlıklar nelerdir? ile ilgili etiketler Eğitim raporda bulunması gereken başlıklar rapor nasıl yazılıri rapor nasıl hazırlanır
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.