DGS 2024 ne zaman, başvuru ücretleri ne kadar, başvuru şartları neler?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), yükseköğretim kurumlarına geçiş yapmak isteyen adaylar için kritik bir adım olarak öne çıkıyor. 2024 yılında DGS'ye hazırlanan adaylar, başvuru tarihleri ve ücreti hakkında detaylı bilgilere ihtiyaç duyuyor. Bu bağlamda '2024 DGS tarihi!' veya 'DGS 2024 ne zaman?' gibi konu başlıkları arama motorlarında araştırılıyor. Peki, DGS 2024 ne zaman, başvuru ücretleri ne kadar, başvuru şartları neler? DGS 2024 tarihi!

Yükseköğretim kurumlarına geçiş yapmayı hedefleyen adaylar için hayati bir adım olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2024 yılında hazırlanan adaylar için başvuru tarihleri ve ücretleri gibi detaylı bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Araştırma motorlarında "2024 DGS tarihi!" veya "DGS 2024 ne zaman?" gibi başlıklar yoğun bir şekilde aranmaktadır. Peki, DGS 2024 ne zaman, başvuru ücretleri ne kadar, başvuru şartları neler? DGS 2024 tarihi!

DGS 2024 ne zaman, başvuru ücretleri ne kadar, başvuru şartları neler?

DGS 2024 NE ZAMAN? 2024 DGS TARİHİ

ÖSYM'nin duyurusuna göre, 2024 DGS başvuru işlemleri 10 Mayıs Pazartesi günü başlayacak ve 20 Mayıs Cuma günü sona erecek. Ancak, adayların dikkat etmesi gereken bir husus var: DGS başvuru ücreti henüz belli değil. Önceki yıllarda 270 TL olan başvuru ücretinin bu yıl için ne olacağı henüz resmi olarak açıklanmadı. ÖSYM'nin internet sitesi ve resmi duyuruları takip edilerek, başvuru ücreti hakkında güncel bilgilere ulaşılabilir.

DGS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

DGS'ye başvuru yapacak adaylar, önlisans programlarından mezun olanlar veya son sınıfta olup staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar arasından seçilecektir. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler. Bu kapsamda adayların, başvuru şartlarını detaylı bir şekilde incelemesi önemlidir.

DGS 2024 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

DGS sınavı, 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin duyurusuna göre, DGS sonuçları 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak ve adaylar sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilecekler.

DGS 2024 ne zaman, başvuru ücretleri ne kadar, başvuru şartları neler? ile ilgili etiketler DGS
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.