Prof. Özyaral koronayı nasıl yendi? 2 hafta sonra döndüğü ekranlarda açıkladı...

Yaklaşık 2 hafta önce katıldığı televizyon programının arkasından hastaneye kaldırılan Koruyucu Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, ekranlara döndü! Özyaral, ateş ve ani terleme ile başlayan koronavirüs ile mücadele sürecinde hastalığın tespit edilmesinden, tedavi sürecine, kullanılan ilaçlardan karantina günlerinde hastane odasında yaşadıklarına kadar çok çarpıcı bilgiler verdi. Özyaral'ın vatandaşlara önemli tavsiyeleri de vardı...

Koruyucu Halk Sağlığı Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, yaklaşık 2 hafta önce katıldığı televizyon programının ardından döndüğü evinde rahatsızlanmış, gittiği hastanede alınan sürüntü örneklerinde ve akciğer tomografisinde koronavirüse yakalandığı tespit edilince de tedavi altına alınmıştı. 

Yaklaşık 14 gün süren bu tedavi sonrasında cuma günü taburcu olan Özyaral yaklaşık 2 hafta ayrı kaldığı ekranlara CNN Türk'le döndü. 

Başak Şengül'ün hazırlayıp sunduğu Akıl Çemberi'ne 14 gün boyunca karantinada kalacağı evinden Skype üzerinden bağlanan Özyaral hastalığı fark etmesi ve sonrasında yaşanan süreci adım adım anlattı. 

Canlı yayından eve geldikten sonra yüksek ateş ve ani bir terleme yaşadığını belirten Özyaral bunun üzerine Büyükçekmece'de bulunan hastanedeki doktor arkadaşını arayarak semptomları anlattığını belirtti.

Arkadaşının tavsiyesi üzerine gittiği hastanede sürüntü testi ve akciğer tomografisinin çekildiğini belirten Özyaral, tomogrofide akciğerlerde bazı lezyonlar görüldüğünü bunun üzerine zatürre-pnemoni tedavisine başlandığını kaydetti. 

Prof. Özyaral koronayı nasıl yendi? 2 hafta sonra döndüğü ekranlarda açıkladı...

İlk etapta 4 ilaçtan oluşan bir kür uygulanmaya başlandığını ifade eden Özyaral 4 günün sonunda önemli bir değişiklik olmadığını, bunun üzerine doktorlarının Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelere dağıtılan Çin'den getirilen Favipiravir ilacını kullanmaya karar verdiğini söyledi. 

İlk seferde yüksek bir doz ardından da normal dozlarla yapılan tedavinin ardından akciğerlerdeki lezyonlarda duraklama ve iyileşmenin görüldüğünü anlatan Özyaral sürece ilişkin tüm detayları paylaştı. 

Hastanedeki karantina döneminde normal günlük alışkanlıklarını değiştirmediğini de anlatan Özyaral'ın vatandaşlara da önemli tavsiyeleri oldu... 

Prof. Özyaral koronayı nasıl yendi? 2 hafta sonra döndüğü ekranlarda açıkladı... ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Virüs Karantina tedavi prof. dr. oğuz özyaral halk sağlığı uzmanı mikrobiyolog favipiravir başak şengül
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.