Özkan Uğur, derviş usullerine göre toprağa verildi! Peki, derviş usulü defin nedir, nasıl yapılır?

MFÖ grubunun usta sanatçısı Özkan Uğur, 8 Temmuz'da hayatını kaybetti. Mazhar Alanson ile birlikte Karagümrük Nurettin Cerrahi Dergahı'nın dervişi olan Özkan Uğur, dervişlere özel olarak icra olunan cenaze usulü ile defnedildi. Özkan Uğur'un derviş usulüne uygun olarak defnedilmesinin ardından 'derviş usulü defin' ile ilgili aramalar hız kazandı. Peki, derviş usulü defin nedir? Derviş usulü defin nasıl yapılır? İşte derviş usulü defin işlemi ile ilgili detaylar...

MFÖ grubunun usta sanatçısı Özkan Uğur,  mücadele etttiği lenf kanserinin tekrar nüksetmesi nedeniyle 8 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Daha önce 3 kez lenf kanserini yenen ancak hastalığı nükseden Uğur'un tedavisi bir süredir İstanbul'daki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde devam ediyordu. Özkan Uğur 69 yaşındaydı.

ACI HABERİ BAKAN KOCA DUYURDU!

Sağlık Bakan Fahrettin Koca acı haberi, '"Sevgili Özkan Uğur’u kaybettik. Her kulak verene dost ve kaynağı gönül olagelen bu sesi unutmayacağız. Çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.'' sözleriyle duyurdu.

ÖZKAN UĞUR İÇİN AKM'DE VEDA TÖRENİ DÜZENLENDİ!

Özkan Uğur için 11 Temmuz'da Atatürk Kültür Merkezi'nde sanat dünyasından isimlerin katıldığı bir veda töreni düzenlendi. Törene MFÖ grubunun üyelerinden Mazhar Alanson ve Fuat Güner, katıldı. Güner ve Alanson, 52 yıllık dostlarına veda ederken konuşmakta güçlük çekti. Mzhar Alanson, yakın dostu Özkan'a ''Özkancım ele güne yapayalnız böyle de olmaz ki... Böyle de bırakılmaz ki gözyaşlarımız bitti mi sandın. Seni görebileceğimiz yer rüyalar artık" sözleriyle veda etti.

TAKSİM CAMİİ'NDE DERVİŞ USULÜNE GÖRE DEFNEDİLDİ!

Özkan Uğur, Taksim Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Mazhar Alanson ile birlikte Karagümrük Nurettin Cerrahi Dergahı'nın dervişi olan Uğur'un cenazesinde dikkat çeken anlar yaşandı. Usta sanatçı Uğur, dervişlere özel olarak icra olunan cenaze usulü ile defnedildi.

Özkan Uğur'un derviş usulüne uygun olarak defnedilmesinin ardından 'derviş usulü defin' ile ilgili aramalar hız kazandı. Peki, derviş usulü defin nedir? Derviş usulü defin nasıl yapılır? İşte derviş usulü defin işlemi ile ilgili detaylar...

DERVİŞ USULÜ DEFİN NEDİR? DERVİŞ USULÜ DEFİN İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Derviş usulü defin, genellikle tasavvuf geleneğine bağlı olarak gerçekleştirilen bir cenaze törenidir. Bu usule göre, dervişler tarafından gerçekleştirilen defin törenleri sırasında özel dualar okunur ve ilahi ezgiler eşliğinde cenazenin toprağa verilmesi sağlanır. Dervişler, bu törende manevi bir atmosfer yaratmak için çeşitli zikirler yapabilir ve tasavvufi geleneklere uygun hareketlerde bulunabilirler. Derviş usulü defin, genellikle bir topluluk içinde gerçekleştirilen bir ritüeldir ve ölen kişinin manevi yolculuğuna destek olmayı amaçlar. Ancak, bu usul, farklı dervişlik tarikatları veya kültürel pratikler arasında farklılıklar gösterebilir.

 

Özkan Uğur, derviş usullerine göre toprağa verildi! Peki, derviş usulü defin nedir, nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Özkan Uğur
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.