Okullarda PCR testi nasıl olacak? Sağlık Bakanı detayları açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarda PCR testi uygulamasının detaylarını paylaştı. Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için yapılacak uygulamanın içeriği şöyle...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından, bazı okullarda PCR testi uygulanacağını söylemişti. Bakan Koca bugün bu uygulamanın detaylarını duyurdu.

Bakan Koca'nın Twitter'dan verdiği bilgilere göre; okullarda PCR testi belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için yapılacak. Test yapılacak öğrenciler için velilerinden onay istenecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyadan yaptığı açıklamanın tamamı şöyle: "Okullarda PCR testi? Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla en deneyimli arkadaşlar buluşacak."

 

Okullarda PCR testi nasıl olacak? Sağlık Bakanı detayları açıkladı ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okullarda pcr testi
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.