KILIÇDAROĞLU’NUN DANIŞMANI GİZLİ TANIĞI NASIL KAÇIRDI?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile 'Haberin Olsun' SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında CHP izini, Kemal Kılıçdaroğlunun danışmanının gizli tanığın firarına yardımını ve Ankara’dan Şile’ye uzanan yolculukta neler yaşandığını değerlendirdi.

''KAZA OLDUĞUNU VARSAYARSAK HELİKOPTERDE TEKNİK BİR SIKINTI OLUP OLMADIĞINA BAKILMALIDIR''

Bozkurt, ''Bell 212, Amerikan yapımı bir helikopterdir. 1979'dan önce Şah döneminde ABD tarafından İran'a tedarik edildi. Bu helikopterin kafadan bir 55 senelik ömrü var. BELL 212, ABD'de 1968'de ilk uçuşunu yapan helikopterlerden biridir. Bell 212, askeri amaçlar için üretim yapılan bir helikopterdir. Sivil havacılıkta taşımacılık hizmetinde kullanılıyor. Kargo ve yangın söndürme olarak da kullanılıyor. Kaza olduğunu varsayarsak helikopterde teknik bir sıkıntı olup olmadığına bakılmalıdır. İran ordusunda 10 tane daha bu helikopterden var. Soru işaretleri çok. Belki de helikopter sert iniş yaptı ama Reisi sonradan da öldürülmüş olabilir.

''NETANYAHU İLE GALLANT BOYUTU  EKSİKTİR. KATLİAMDA DOĞRUDAN GÖREVLİ KOMUTAN VE ASKERLER NEREDE?

Bir denge kurmaya çalışıyorlar. Hamas'ın 3 yöneticisi hakkında da benzer karar çıktı. Bu, Batı'ya 'Hamas'a da ceza veriyoruz' mesajıdır. Hamas boyutu kabul edilemez. Netanyahu ile Gallant boyutu olumlu ama eksiktir. O katliamda doğrudan görevli komutan ve askerler nerede? Kararın 1 ay içinde sonuçlanması bekleniyor. Tutuklama kararı çıkarsa UCM'ye taraf 124 ülkeden herhangi birisine gittiklerinde yakalanmak zorundalar. ABD dünyanın her yerinde suç işlediği için kendi kurduğu mahkemeye katılmıyor. ABD uluslararası ceza mahkemesinde oldukça etkili. Netanyahu ile gallant hakkında tutuklama kararı çıkar ise ABD'ye girebilir. Karar çıkarsa İsrail ile ilgili dava açma isteği artabilir. Birçok uluslararası kuruluş yabancı mahkemelerde dava açabilir.

''KAPLAN'A SÜLEYMAN SOYLU ÜZERİNDEN BİR OPERASYON YAPMAYA ÇALIŞIYORLARDI''

Ayhan Bora Kaplan meselesi Türkiye'nin milli poiltiikalarını savunan partilere yönelik bir kumpasa çevirilmeye çalışılıyor. Kaplan'a Süleyman Soylu üzerinden bir operasyon yapmaya çalışıyorlardı. Ankara emniyetinde narkotik şubede görevli bir polis memuru Kaplan'ın ifadesini FETÖ'cü firari Cevheri Güven'e gönderiyor. Süleyman Soylu'yu hedef alan alt yapıyı 3-4 yıl önceden bilinçlerde oluşturmaya çalıştılar. Sinan Ateş cinayeti meselesi gündemde tutuluyor. İçindeki bazı olaylar üzerinden tartışılıyor. AK Parti ve MHP'ye kumpas süreci planlanıyor. Ankara'daki vurulma olayı kumpası bozuyor. Skandal patlamasaydı Serdar Sertçelik'in Türkiye'ye dönerek kendisinden istenen ifadeyi verecek ve siyasete kumpas ağları örüleceği söyleniyor. Kumpasta 17-25 Aralık'taki gibi Rıza Sarraf üzerinden nasıl bir alt yapı oluşturdularsa benzerini yaparak Cumhur İttifakı'nı hedef alan bir süreç yaşanacaktı. Murat Çelik boyutu ve Şevket Demircan'ın hangi sebeple savcının aranacağını bilmesi önemli. Çok sayıda soru işareti var ama örgütsel bir iş olduğu çok net.

''KILIDÇAROĞLU'NUN DANIŞMANI MESELESİNDEN BAŞKA ŞEYLER DE ÇIKABİLİR''

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ramazan Kubat'ın avukatının aktardığına göre, Mustafa Çotuk tarafından aranarak kahvaltıya davet ediliyor, oraya gittiğinde Serdar Sertçelik ile tanışmış. Çotuk ile Kubat İstanbul'a gitmek için yola çıkmışlar ama geri dönmüşler. Burada garip bir durum var. Sertçelik'i bırakmaya mı geldiniz? Kılıçdaroğlu'nun danışmanı meselesinden başka şeyler de çıkabilir. İsmail Saymaz 'bu olanlar iyi ki Kılıçdaroğlu döneminde ortaya çıkmadı, CHP çok yara alırdı' dedi. Soylu'ya yapılan psikolojik harekatı düşünün. Bırakın danışmanını, çektirdiği fotoğraflardan bile hesap soruldu. Bunları gündemde tutanlar Kılıçdaroğlu'nun danışmanı meselesine neden ucundan dokunuyorlar? Suçu işlediği dönem Kılıçdaroğlu'nun danışmanıydı. Milli politikaları hedef alan CHP'De bir adam, milli politikaları uygulayan politikacıları hedef alan bir soruşturmada karşımıza çıkıyor. Tesadüf mü?'' şeklinde konuştu.

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

KILIÇDAROĞLU’NUN DANIŞMANI GİZLİ TANIĞI NASIL KAÇIRDI? ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu Şile Ankara

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.