Nefes: Yer Eksi İki konusu ne, oyuncuları kimler, yönetmeni kim, Nefes: Vatan Sağolsun filminin devamı mı?

TRT ortak yapımı olan "Nefes: Yer Eksi İki" adlı sinema filmi, 17 Şubat'ta seyirciyle buluşacak. Hakan Evrensel'in gerçek bir hayat hikayesini konu alan romanından uyarlanan film, konusu ve oyuncu kadrosu gibi ayrıntılarla merak ediliyor. Bu çerçevede 'Nefes: Yer Eksi İki oyuncuları' ve 'Nefes: Yer Eksi İki konusu' başlıkları araştırılıyor. Peki, Nefes: Yer Eksi İki konusu ne, oyuncuları kimler, yönetmeni kim, Nefes: Vatan Sağolsun filminin devamı mı? İşte, Nefes: Yer Eksi İki ayrıntıları...

2007 Dağlıca saldırısı'nın ardından alınan bir kararla başlanan bir Nefes'in 1. filminin  (Vatan Sağolsun) çekimleri Levent Semerci yönetmenliğinde 3. Yeşilçam Ödülleri'nde büyük bir başarı elde etti. Ayrıca ilk film, 6 farklı dalda aday gösterildi ve En İyi Film ile En İyi İlk Film ödüllerini kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Nefes: Vatan Sağolsun'un ardından çekilen 2. filmin yönetmeni ve ilk filmin devamı olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Nefes: Yer Eksi İki konusu ne, oyuncuları kimler, yönetmeni kim, Nefes: Vatan Sağolsun filminin devamı mı? İşte ayrıntılar...

NEFES: YER EKSİ İKİ KONUSU NE?

Film, 1993 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir sınır karakolunda geçen olayları, kesişen hayatları ve kahramanlık hikayelerini anlatıyor.

Tayfun Yüzbaşı, 1993 yılında iki bin metre yükseklikteki bir karakolun komutanı olarak, zorlu coğrafyada herkes için güvenli bir ortam oluşturma amacını taşıyor. Sert emir komuta yönetimi, pratik zekası ve adil tavırlarıyla altları ve üstleri tarafından sevilen Yüzbaşı'nın hikayesi aktarılıyor.

Filmde, 1993 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geçen olayların yanı sıra, üç farklı karakterin kesişen hikayeleri de detaylı bir şekilde işleniyor.

NEFES: YER EKSİ İKİ YÖNETMENİ KİM?

İlk filmin yönetmeni olan Levent Semerci yerine Ozan Uzunoğlu tarafından yönetilen Orgino Medya Production imzalı film, Tayfun Yüzbaşı adlı bir askerin başarı dolu hikayesine odaklanıyor.

NEFES: YER EKSİ İKİ OYUNCULARI KİMLER?

 "Nefes: Yer Eksi İki" filminde Murat Yıldırım'a İlker Aksum, Şahin Kendirci, Arda Anarat gibi deneyimli oyuncular eşlik ediyor.

17 Şubat'ta vizyona girecek olan film, sinemaseverlere heyecan dolu bir dramatik hikaye sunmayı vaat ediyor. 

Nefes: Yer Eksi İki konusu ne, oyuncuları kimler, yönetmeni kim, Nefes: Vatan Sağolsun filminin devamı mı?

NEFES: YER EKSİ İKİ FİLMİ İLK FİLMİN DEVAMI MI?

Nefes: Yer Eksi İki, Nefes: Vatan Sağolsun'un filminin devamı değildir. Farklı olaylar işlenmektedir.

 

Nefes: Yer Eksi İki konusu ne, oyuncuları kimler, yönetmeni kim, Nefes: Vatan Sağolsun filminin devamı mı? ile ilgili etiketler film Sinema
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.