Near Protocol nedir?

Kripto para piyasasıyla ilgili gelişmeler ve bu çerçevede yapılan araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Near Protocol en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Near Protocol nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Near (NEAR) protokolü, topluluk tarafından çalıştırılan bir bulut hesaplama platformu olarak kavramsallaştırılan, akıllı sözleşme özellikli, halka açık bir blok zincirdir. Bu çerçevede Near Protocol kripto para piyasası konusunda en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Near Protocol nedir? Detaylar haberimizde... 

Near Protocol nedir?

NEAR PROTOCOL NEDİR? 

Near (NEAR) protokolü, topluluk tarafından çalıştırılan bir bulut hesaplama platformu olarak kavramsallaştırılan, akıllı sözleşme özellikli, halka açık bir blok zincirdir. NEAR Collective (NEAR Kolektifi) tarafından oluşturulan NEAR, üzerinde merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) oluşturulabilecek şekilde tasarlanmıştır. Bu açıdan bir Ethereum (ETH)rakibi sayılabilir.

NEAR protokolü, geliştirici ve kullanıcı dostu bir platform oluşturmaya odaklanmıştır. Bu amaçla NEAR, yalnızca kriptografik cüzdan adreslerinin aksine insanlar tarafından okunabilir hesap adları getirmiştir. Ayrıca NEAR protokolü ile yeni kullanıcılar, bir cüzdana ihtiyaç duymadan dApp’ler ve akıllı sözleşmelerile etkileşime girebilir.

NEAR üzerinde oluşturulan önemli projelere örnek olarak NFT mintleme platformu Mintbase ve geliştiricilerin varlıklara, emtialara, gerçek dünya olaylarına ve daha fazlasına dayalı piyasalar oluşturmasına olanak tanıyan Flux protokolü verilebilir.

 

Near Protocol nedir? ile ilgili etiketler Near Protocol
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.