SEC baskısı Bitcoin'i sıkıştırdı! BTC ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin'e ne oldu? Bitcoin yükseliyor mu? Bitcoin (BTC), son günlerde önemli bir değer kaybı yaşıyor ve bu da birçok yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri getiriyor. Son piyasa olumsuzlukları ile birlikte, herkesin aklını karıştıran Bitcoin, daha yükselip yükselmeyeceği veya 26.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam edip etmeyeceği bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? İşte 09.06.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Önde gelen kripto para birimlerinden olan Bitcoin ve Ethereum, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davası, FTX borsasının iflası ve BitGo'nun dahil olduğu satın alma anlaşması çevresindeki önemli gelişmeler nedeniyle son zamanlarda ilgi odağı haline geldi. Bu güncellemeler kripto pazarına yeni dinamikler getirerek Bitcoin ve Ethereum için hareketliliği etkiledi.

Kripto para piyasası, ABD menkul kıymetler otoriteleri tarafından büyük borsalar Binance ve Coinbase aleyhine açılan davalar nedeniyle çalkantılı bir hafta yaşadı.

Milletvekilleri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) kripto para birimi borsalarına karşı gerçekleştirdiği yaptırımları eleştirerek, bu kararları bir hor görme olarak nitelendirdi. SEC Başkanı Gary Gensler'e ve ajansın kripto para birimi endüstrisini düzenleme yaklaşımına yönelik bir inceleme yapıldı.

Dijital varlıklarla ilgili Meclis alt komitesine başkanlık eden Kongre Üyesi French Hill (R-AR), Coinbase, Binance'in faaliyetleri ve FTX'in çöküşüne yanıt olarak açık ve net bir yasama yapısına duyulan ihtiyacın altını çizdi. Hill, önerilen yasa tasarısı yürürlükte olsaydı, SEC'in aldığı önlemleri alması gerekmeyebileceğini belirtti.

Geçen hafta, Hill ve diğer milletvekilleri yeniliği teşvik etmek, düzenleyici boşlukları doldurmak ve tüketicinin korunmasını sağlamak için kapsamlı bir düzenleyici çerçeve arayan bir yasa taslağını tartışmaya sundular.

FTX DAVASINDA TALEP REDDEDİLDİ

ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesinde yakın zamanda yapılan bir iflas duruşmasında, bir federal mahkeme, sorunlu bir kripto para borsası olan FTX'e ait 7,3 milyar dolar değerindeki tartışmalı varlıkların kontrolünü devretme talebini reddetti. Bu karar, varlıkların bir kısmına Bahama adalet sistemi aracılığıyla el koymaya çalışan Bahamalı tasfiyecilerin umutlarını boşa çıkardı. Duruşma, FTX'in önemli miktarda kripto para ve nakit içeren önemli varlıklarının yasal mülkiyetinin belirlenmesine ilişkin çok önemli bir konu etrafında toplandı.

BITCOIN SON DURUM

Bitcoin 26.200 dolar seviyesinde destek kazandıktan sonra 26.500 civarında dalgalı bir işlem hareketi sergiledi.

SEC baskısı Bitcoin'i sıkıştırdı! BTC ve kripto para piyasasında son durum...

Dört saatlik grafikte, Bitcoin şu anda direnç seviyesini 26.600 dolar olarak test ediyor ve potansiyel olarak bir sonraki hedefi 27.400 dolar olarak hedefleyebilir. Bitcoin 27.400 dolar seviyesinin üzerine çıkarsa, bir sonraki hedef olan 28.020 dolara veya muhtemelen daha da yükseğe ulaşabilir.

Göreceli güç endeksi (RSI) ve MACD gibi temel teknik göstergeler, sürekli bir yukarı hareket hareket olasılığını destekleyen bir satın alma eğilimine işaret ediyor. 50 günlük üstel hareketli ortalamanın varlığı, devam eden yukarı ivme potansiyelini daha da güçlendiriyor.

Bitcoin, 26.200 dolar destek seviyesinin altında bir kırılma yaşarsa, 25.400 dolarda yeniden destek bulabilir.

SEC baskısı Bitcoin'i sıkıştırdı! BTC ve kripto para piyasasında son durum... ile ilgili etiketler Bitcoin Kripto para BTC
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.