MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik'ten İmamoğlu'na Hamas tepkisi: Tamamen yanlış bir yaklaşım!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa tartışmaları, terörle mücedele ve öğretmen atamaları dahil pek çok konuda açıklama yapan Çelik, İmamoğlu'nun 'Hamas terör örgütü' sözlerine sert çıktı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları: 

Halklar Filistin davasından yana. Öğrenciler, siyasetçiler tepkilerini ifade ediyor. Soykırım karşıtı Yahudi bir profesör yine polisler tarafından Gazze'deki Netanyahu politikasına karşı çıktığı için gözaltına alınıyor. Bu görüntüler, düşünceye vurulan ters kelepçenin sembolü olarak hafızalara nakşedilmiştir. Söz konusu olan siyonizm olduğunda bütün insan hakları literatürü askıya alınıyor. Siyonizmin karşısında insanlığın birikimi olan basın ve ifade hürriyeti işlevsiz hale getiriliyor. Tüm bu tablo şunu gösteriyor ki, zihinleri işgal etmeye çalışıyor Netanyahu'nun soykırım zihniyeti. İnsanlık eninde sonunda bu soykırım zihniyetini yenecektir. Gazze'de insanlığa insanlık dersi öğreten küçük çocukların, kadınların mücadelesi galip gelecektir. Bugün mesele şudur. İnsanlığı, insanlık onurunu savunanlarla, soykırım zihniyetini savunanlara arasında bir mücadeledir bu. Medeniyetten yana, insanlıktan yana tutumumuzu sürdürerek Gazze'ye sahip çıkmaya devam edeceğiz. 

ERDOĞAN'IN IRAK ZİYARETİ

Bölgemizde Gazze merkezli gelişen başka olaylar da var. İran-İsrail gerilimi oldu. Bu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın Irak ziyareti son derece önemli oldu. Bu ziyaret 12 yıl aradan sonra gerçekleşmiştir. Irak'ta pozitif yöndeki bu gelişmeleri görmek son derece memnuniyet verici oldu. Görüşmenin başlıkları çok kapsamlıydı. Tek seferde en çok anlaşma imzalanan ziyaret budur. 26-27 kalemde anlaşma imzalanmıştır. Ziyaretin stratejik bir önemi de şu. Bütün bölgede kaos sürerken kalkınma yolu projesinin bu ziyarette merkezi konulardan birisi oldu. 

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele önemli konulardan birisidir. Irak'ın PKK'yı yasaklı örgütlere almasını memnuniyetle karşılıyor, doğrudan terör örgütü listesine alması gerektiğini de ifade ediyoruz. Irak'a dönük olarak, sınırlarımıza dönük saldırı Irak'tan geldiği zaman BM şartının 51. Maddesi yetkisi ile biz de müdahale ediyoruz. Bu müdahaleler Irak'ın toprak bütünlüğüne karşı değildir. Buna mecbur olduğumuz için yapıyoruz. Keşke Irak'taki egemen otorite bunları temizlese, saldırılar son bulsa ve biz de bunlara karşılık vermek zorunda kalmasak. O bölgelere dönük verdiğimiz karşılık, Türkiye'nin egemenlik haklarını korumak anlamına geldiği gibi, kardeş Irak'ın da terörden korunması anlamına gelmektedir. 


Almanya ile yeni diplomatik kanallar açma ve mevcut işbirliklerini geliştirme noktasında dünyaya örnek olabilecek çok önemli işlere imza atabiliriz. Gümrük Birliği güncellenmeli. 

AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ARASINDAKİ 'SINIR TAŞI' ADIMI

Gündemimiz ne olursa olsun Azerbaycan'la ilgili konuları yakından takip ediyoruz. 19 Nisan'da sınır konusunu yürütmekle görevli Azerbaycan Başbakan Yardımcısı ile Ermenistan Başbakan Yardımcısı'nın heyetleri bir araya geldiler. Sembolik de olsa sınır taşı yerleştirdiler. Bunu değerli bulduğumuzu, Azerbaycan'a dönük saldırıdan vazgeçme yönündeki mesajları pozitif karşılıyoruz. 

"BAYRAĞA SAYGISIZLIK MEŞRU ALANDAKİ YETKİYİ GAYRİ MEŞRU ALANDA KULLANMAKTIR"

Bazı DEM Parti yöneticileri İstiklal Marşı'na, bayrağımıza, Mustafa Kemal Atatürk'e, Sayın Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapıyorlar. Saygı hem siyasetin hem de ilkelerin gereğidir. Hiç kimse meşru siyaset alanında aldığı yetkiyi gayri meşru girişimler için kullanamaz. Herkesi değerlerimize saygılı olmaya davet ediyoruz. 

"MEHMET ŞİMŞEK'E DESTEĞİMİZ TAMDIR"

Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve ekibine desteğimiz tamdır. Önümüzdeki dönem çalışmalarımızla ilgili kararlarımızı sizinle paylaşacağız.


YENİ ANAYASA TARTIŞMASI

Gönül ister ki kategorik yaklaşımlar yerine, kuvvetler ayrılığı üzerinden tekliflerini duyabilsek. Türkiye'de artık parlamenter sistem-cumhurbaşkanlığı sistemi bilek güreşi olarak bunu sunmak yanlıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milletimizin oyları ile onaylanmıştır. Cumhurbaşkanlığı seçme yetkisi vatandaşımıza verilmiştir. Vatandaşımıza verilen hak geri alınmaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çeşitli testlerden geçmiştir. Aksayan yönler varsa her zaman düzeltilmesi mümkündür. Bir siyasi parti benim tercihim şudur diyebilir. Bunun tarihsel ve politik bir zemini kalmamıştır. 

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Atama bekleyen öğretmen arkadaşlarımıza buradan saygılarımızı iletiyorum. Takvim ve sayı çalışılıyor. Kısa zamanda açıklarlar. Genç kardeşlerimizin atama konusundaki hissiyatını saygıyla karşılıyoruz. 

İMAMOĞLU'NUN SKANDAL 'HAMAS' AÇIKLAMASI

Biz açıklamayı yanlış değerlendiriyoruz. Hamas'ın terör örgütü olarak suçlanması yanlıştır. İki prensip ortaya koymuştuk. Hangi kesime olursa olsun sivillere saldırıları doğru bulmuyoruz ama şöyle bir nokta var ki, esas mesele Hamas meselesi değil, Netanyahu hükümetinin soykırımcı politikalarla Filistinlilere uyguladığı katliam siyasetidir. Hamas, İsrail'in seçimlere girmesine izin verdiği bir partidir. Daha sonra seçimleri kazandığı için ona siyasi yasak getirdi. Ortada bir terör varsa, bu Netanyahu hükümetinin soykırım politikasına verilecek isimdir. Şu ana kadar sağdan ve soldan siyasi partiler arasında çok büyük bir ayrım da ortaya çıkmamıştır. Bu söze CHP'lilerin ne dediğini sormak gerekiyor. Bugün kayıtsız şartsız lanetlenmesi gereken Netanyahu'nun soykırım politikasıdır. 

ERDOĞAN'IN BAHÇELİ VE ÖZEL İLE GÖRÜŞMELERİ

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Bahçeli arasındaki görüşmenin bir şekilde çeşitli olaylara bağlı olarak da gelişebilir ama kendi doğallığında da bu istişareler sürüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya değindi. İç ve dış politikaya dair konuların gündeme geldiğini ifade etti. Seçim sonrasındaki istişare süreci bu şekilde değerlendirilmiş olacak. Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız arasındaki görüşme bir olaya bağlı değil. 

MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik'ten İmamoğlu'na Hamas tepkisi: Tamamen yanlış bir yaklaşım! ile ilgili etiketler AK Parti Ömer Çelik
GÜNÜN VİDEOSU

İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler: Osmanlı, Yunanlara zulmetmişti...

Tahran Kitap Fuarı'nı ziyaret eden İran'ın "dini" lideri Hamaney'in, eline aldığı bir kitap sonrası yaptığı konuşma büyük tepki çekti. "Bu, Yunanlılar tarafından Türklere karşı yazılmıştır." diyen Hamaney'in "Osmanlı Türkleri tarafından Rumlara yapılan zulmü çok güçlü ve güzel bir şekilde anlatıyor." sözleri gündem oldu.