Murat Kurum'u bir de Hakan Fidan'dan dinleyelim! "Depreme hazır olmak istiyorsak İBB başkanı olmalı"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum'un çalışkanlığını anlatarak İBB Başkanı seçilmesinin gerekliliğinin altını çizdi. Fidan, "Maraş depreminde kendisinin ortaya koyduğu çaba bize şunu gösteriyor; eğer İstanbul depremine ciddi bir hazırlık yapmak istiyorsak Murat Kurum'un büyükşehir belediye başkanı olması gerekiyor." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum, Türkiye Gençlik STK'ları temsilcileri ile buluştu.

Bakan Fidan toplantıya katılan gençlere Murat Kurum'u ve Kurum'un neden İBB Başkanı seçilmesi gerektiğini açıkladı.

"İSTANBUL DEPREMİNE HAZIRLIK YAPMAK İSTİYORSAK KURUM'UN BAŞKAN OLMASI GEREK"

Kurum'un 6 Şubat depremleri ve devamındaki yeniden inşa sürecinde kendini kanıtladığını söyleyen Bakan Fidan, İstanbul'u bekleyen deprem tehlikesine dikkat çekerek "Maraş depreminde kendisinin ortaya koyduğu çaba bize şunu gösteriyor; eğer İstanbul depremine ciddi bir hazırlık yapmak istiyorsak Murat Kurum'un büyükşehir belediye başkanı olması gerekiyor." diye konuştu.

Bakan Hakan Fidan, Murat Kurum'a ilişkin "Görevi teslim edeceğiniz insanın stres altında çalışabiliyor olması lazım, konuyu bir yerden alıp ileriye taşıyabiliyor ve bitirebiliyor olması lazım." sözlerini kullandı.

Bakan Fidan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Sürekli bir yerde bir sıkıntı olmuştur, bir sel, deprem, yangın olmuştur. Murat Kurum gelir, ne yapılacağını projelerle konuşur. Sonra aylar sonra gelir şunu teslim ettik bunu teslim ettik diye bildirir.

Maraş depreminde kendisinin ortaya koyduğu çaba bize şunu gösteriyor; eğer İstanbul depremine ciddi bir hazırlık yapmak istiyorsak Murat Kurum'un büyükşehir belediye başkanı olması gerekiyor.

Şu ana kadar yaşadığımız bütün felaketlerden ders aldığımızı göstermek istiyorsak Murat Kurum'un seçilmesi gerek.

6 Şubat depremlerinden hemen sonra bölgeye gittik, Murat Kurum'un 11 milyon insanı etkileyen bir olayda bile enerjisini düşürmediğini gördük.

Murat Kurum'u bir de Hakan Fidan'dan dinleyelim! "Depreme hazır olmak istiyorsak İBB başkanı olmalı" ile ilgili etiketler Hakan Fidan Murat Kurum İBB İstanbul

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.