Mina Başaran kimdir?

Başaran Holding'e ait C-TRB Challenger 604 özel jet İran'da düştü. Hüseyin Başaran'ın kızı olan Mina Başaran'ın da içinde olduğu öğrenildi. Reuters'ın haberinde uçakta 11 kişi bulunduğu ve hepsinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı. Vatandaşlar Mina Başaran'ın kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki özel jetin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Mina Başaran kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yaıpyor? Detaylar haberimizde...

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye dönen uçak İran'da düştü. Özel jetin İçinde Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran’ın da bulunduğu öğrenildi. Bekarlığa veda partisinden dönerken uçak düştü. Herkes Mina Başaran'ın kim olduğunu araştırılmaya başlandı. Peki Mina Başaran kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor detaylar haberimizde...

MINA
MİNA BAŞARAN KİMDİR?

Ailenin tek kızı olan ve işleri babasından devralmaya hazırlanan Mina Başaran, 28 yaşında. Mina, hırslı ve yetenekli yapısıyla dikkat çekiyor. 2013 yılında Başaran Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

HÜSEYİN BAŞARAN KİMDİR?

Trabzon doğumlu olan Hüseyin Başaran, farklı sektörlerde faaliyet gösteren Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bir dönem Trabzonspor Asbaşkanlığı yapan Hüseyin Başaran evli ve 2 çocuk sahibidir.

Emlaksayfasi.com.tr yer alan bilgilere göre, farklı sektörlerde başarılı projeleri hayata geçirerek büyüyen ve 25 yıldan bu yana birçok yatırıma imza atan Başaran Yatırım Holding, şuan üçüncü kuşak temsilcisi olan Hüseyin Başaran tarafından yönetilmektedir. İlk olarak fındık ticareti ile faaliyetine başlayan Başaran Entegre, kısa sürede Türkiye’nin önde gelen entegre fındık işleme tesisine sahip olmuştur.

Günümüzde Gıda’nın yanı sıra Yatçılık, Finans, İnşaat, Turizm, Havacılık, Çimento ve Enerji olmak üzere farklı sektörlere de yatırımlarına devam eden Başaran Holding, Hüseyin Başaran’ın Başkanlığında; Ramada Resort Bodrum ve Ramada Plaza Trabzon ile turizm yatırımları gerçekleştirmiştir.

ÖZEL JET DÜŞTÜ

İran devlet televizyonunun geçtiği haberde uçağın Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye gittiği belirtildi. Uçağın Şarika’dan yola çıktığı ve İstanbul’a gitmek üzere havalandığı ifade edildi.

İran’ın Tasnim haber ajansı, İranlı yetkililere dayandırdığı haberde uçağın özel jet olduğunu aktardı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a gelmekte olan TC-TRB kuyruk tescilli Bombardier CL604 Challenger tipi uçağın Shahr-e-Kord bölgesinde düştüğü belirtiliyor.

Reuters geçtiği haberde uçakta 11 kişi bulunduğu ve hepsinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

Uçağın Hüseyin Başaran’a ait olduğu öğrenildi. Uçakta Hüseyin Başaran’ın kızı Mine Başaran ve 7 kız arkadaşının bulunduğu belirtildi.

Mine Başaran’ın kız arkadaşlarıyla Dubai’ye ‘bekarlığa veda partisi’ne gittiği ve dönüşte korkunç kazanın yaşandığı ifade edildi.

JET UÇAĞI

Jet uçağı jet motorları tarafından uçurulan uçaklardır. Jet uçakları genel olarak pervane gücüyle çalışan uçaklardan daha hızlı ve daha yüksek irtifalarda uçmaktadır — uçuş yüksekliği 10,000 ila 15,000 metre kadardır (yaklaşık 33,000 ila 49,000 ft). Bu irtifalarda jet motorları uzun mesafelerde azami verim sağlamaktadırlar. Pervane gücüyle çalışan motorlar ise azami verimi daha alçak irtifalarda sağlamaktadırlar. Jet uçakları sesten daha hızlı hareket edebilmektedirler.

Bir Romanyalı Mühendis Henri Coandă, 1910 yılında Coanda-1910 adında ilk jet uçağını yapmıştır. Daha sonraları, iki mühendis, Birleşik Krallık'ta Frank Whittle ve Almanya'da Hans von Ohain, 1930'ların sonlarına doğru ayrı ayrı bu kavravları geliştirmişlerdir, buna karşın ilk itibaren edilen turbojet Whittle'a aittir. Wittering Uçuş Okulu'nda Frank Whittle tarafından Ağustos 1928 kadar erken bir tarihte bu kavram ele alınmıştır, fakat aynı zamanda Hans von Ohain Şubat 1936'da jet uçağının tasarımı ve olanakları hakkında Ernst Heinkel'a bir mektup yazmıştır. Ancak Haziran 1926'da komprasör ve türbin üzerine RAE'de çalıştığı sırada bir bildiri yayınlayan A. A. Griffith, bu mektubu ele almıştır ve aynı zamanda öncelikle itibar edilen olmuştur.

Mina Başaran kimdir? ile ilgili etiketler mina başaran kimdir kaç yaşında ne iş yapıyor
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.