Metropoll Araştırma sahibi: Türkiye'yi alma gücün varsa seçildikten sonra İstanbul'a kayyum atarsın

Metropoll Araştırma sahibi Özer Sencar, Karar TV'nin Youtube kanalında canlı yayın konuğu oldu. Bir Karar Ver adlı programda 2023 yılında yapılacak seçimlere değinen Özer Sencar, adaylık için adı geçen belediye başkanlarının görevlerini bırakarak Cumhurbaşkanı adayı olmaları hakkında, "Türkiye'yi mi almak lazım, İstanbul'u mu almak lazım? Türkiye'yi alma gücün varsa İstanbul'u verirsin seçildikten üç gün sonra da kayyum atarsın" ifadelerini kullandı.

2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, muhalefetin adayı için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı öne geçse de İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sık sık gündeme getiriliyor.

Karar TV Youtube kanalında yayınlanan Bir Karar Ver programına konuk olan Metropoll Araştırma sahibi Özer Sencar, "Belediye başkanları aday olduğunda oradaki görevi AK Parti'li bir isime devretmiş olacak. Bu göze alınmalı mı sizce?" sorusuna, "Alınmalı tabii ki. Türkiye'yi mi almak lazım, İstanbul'u mu almak lazım? Türkiye'yi alma gücün varsa, o ümidin, hazırlığın varsa İstanbul'u verirsin. Seçildikten üç gün sonra da oraya kayyum atarsın." dedi.

EHA Medya'nın haberine göre; Sencar sözlerini, "Zannediyor musunuz ki, 2023'te Erdoğan kazanınca şimdiki belediye başkanları görevinde kalacak?" diye sürdürdü.

NEDİM ŞENER: "TARAFSIZ ANKETÇİDEN KAYYUM TAVSİYESİ"

Öte yandan Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Sencar'ın bu sözlerini sosyal medyadan paylaşarak, "Tarafsız anketçiden kayyum tavsiyesi" yorumunu yaptı.

Metropoll Araştırma sahibi: Türkiye'yi alma gücün varsa seçildikten sonra İstanbul'a kayyum atarsın ile ilgili etiketler İstanbul kayyum metropoll araştırma özer sencar 2023 seçimleri cumhurbaşkanlığı seçimleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.