Menzil cemaati nasıl ortaya çıktı? Menzil'in yeni lideri kim?

Menzil cemaati lideri Abdulbaki Elhüseyni hayatını kaybetti, binlerce kişi cenaze törenine akın etti. Menzil Cemaati nasıl ortaya çıktı? Yeni lider kim olacak? Cevaplar SuperHaber'in yeni dosyasında!

Menzil ya da Adıyaman cemaati olarak bilinen Menzil cemaati, Tasavvufta Nakşibendi ekolünün Anadolu kollarından biri.

Köklerinin yani cemaat liderlerinin Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil Köyü'nde bulunması nedeniyle Menzil Cemaati olarak anılan bu yapının tarihi Nakşibendi kolunun Hz.Ebubekir’e kadar uzanan silsilesine kadar uzanır.

Cemaat mensuplarına göre Menzil tarikatının kökleri,  Hz Peygamberin Sevr mağarasında Hz. Ebubekir’e  dilini damağına daya, gönlünü gönlüme daya ve “Allah de!” ihtarıyla başlayıp asrı saadet ile devam eden,  Şahı Nakşibendi ile birlikte  özünden birşey kaybetmeden, bozulmadan, sonraki nesillere aktarılan  tasavvuf ekolünün, yine kendi ifadeleriyle emanetçisi oldukları manevi bir terbiye ocağı olmasına dayanmaktadır.

Menzil cemaati nasıl ortaya çıktı? Menzil'in yeni lideri kim? Cevaplar SuperHaber'in yeni dosyasında!

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

Menzil cemaati nasıl ortaya çıktı? Menzil'in yeni lideri kim? ile ilgili etiketler tarikat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.