Meliha Akyol kimdir, kaç yaşında, nereli?

Yalova AKP milletvekili olan Meliha Akyol'un '77 AK 034' plakalı aracını park etmenin yasak olduğu bir yere park etmesi üzerine hakkında şikayetçi olundu. Bunun üzerine gelen ekipler araçla alakalı hiç bir işlem yapmadan şikayetçi olan vatandaşa GBT sorgulaması yaptı. Bu gelişme ardından 'Meliha Akyol kim?' sorusu arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Meliha Akyol kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, hangi partili? İşte ayrıntılar...

Recep Adıgüzel adlı bir vatandaş, AKP Yalova Milletvekili Meliha Akyol’a ait lüks otomobilin park yasağını ihlal etmesi üzerine 112 ihbar hattını arayarak araçtan şikayetçi oldu. Gelişmeleri 1 saat 45 dakika canlı yayın yapan Adıgüzel, trafik polisinin gelmesini beklerken, asayiş polisi gelmesiyle şaşkınlığa uğradı. GBT’si sorgulanan vatandaş bu olaya tepki gösterdi. Trafik polisi ise olay yerine hiç gelmedi. Bu olaylar ardından Meliha Akyol'un kim olduğu merak ediliyor. Peki, Meliha Akyol kimdir, kaç yaşında, nereli?

Meliha Akyol kimdir, kaç yaşında, nereli?

MELİHA AKYOL KİMDİR?

1960 yılında İstanbul'da doğan Meliha Akyol, Türk siyasetçi ve harita mühendisidir. Eğitim hayatına Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Harita Mühendisliği Bölümü'nde başlamış ve bu alanda öğrenim görmüştür. Orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Ayrıca 2023 itibariyle 28. Dönem Yalova Milletvekili'dir

MELİHA AKYOL HANGİ PARTİLİ?

Siyasi kariyerine 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yalova Kadın Kolları'nın Kurucu Başkanı olarak atılan Akyol, bu görevi 11 yıl boyunca sürdürmüştür. Ardından 2012-2014 yılları arasında Ana Kademe İl Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde İl Belediye Meclisi Üyesi olarak seçilmiş ve 2 yıl boyunca Belediye Encümen Üyeliği yapmıştır.

Meliha Akyol, siyasi hayatının bir aşamasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Merkez ve Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi olarak seçilmiştir. Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak, bir süre Birinci Bölge Sorumlusu olarak görev yapmış ve daha sonra son bir yılını İç Anadolu Teşkilat Sorumlusu olarak tamamlamıştır.

Meliha Akyol kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

AK Parti'nin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerinde, Yalova Milletvekili olarak seçilen Meliha Akyol, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev yapmıştır. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

Meliha Akyol, aynı zamanda evli bir kadın ve iki çocuk annesidir.

Meliha Akyol kimdir, kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler AK Parti milletvekili Yalova
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.