Mahmut Tanal kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Mahmut Tanal kimdir? Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesimine direnişe giden CHP Milletvekili Mahmut Tanal, destek kuvvetlerinin bölgeye gelmesi ve vatandaşların kimlik bilgilerini almasına tepki göstermişti. Bunun üzerine Twitter'da TT olan Tanal için hukuki süreç başlatıldı. Bu çerçevede Mahmut Tanal kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? gibi sorular araştırılıyor. Peki, Mahmut Tanal kimdir? İşte ayrıntılar...

Akbelen Ormanı'nda yaşanan ağaç kesim direnişine katılan Mahmut Tanal, Twitter'da tepkilere maruz kaldı. Bu nedenle kullanıcılar Mahmut Tanal'ın kim olduğu ve nereli olduğunu araştırıyorlar. Peki,  Mahmut Tanal kimdir? Kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Mahmut Tanal kimdir? Kaç yaşında, nereli?

MAHMUT TANAL KİMDİR?

Türk siyasetçi ve eski avukat Mahmut Tanal, 1 Ocak 1961 tarihinde Hilvan'ın Bahçecik köyünde dünyaya geldi. Mustafa ve Keziban Tanal çiftinin çocuğu olarak doğan Tanal, eğitim hayatını tamamladıktan sonra hukuk alanında çalışmalarına başladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra serbest avukat olarak İstanbul Barosu'na kaydını yaptırdı. Siyaset alanında da aktif rol alan Tanal, Bahçeşehir ve Okan Üniversitelerinde Siyaset Okulu Programı'ndan sertifika aldı. Ayrıca, Ceza Mahkemesi Hukukunda İletişimin Denetlenmesi ve Teknik İzleme Programı eğitimini tamamladı ve Türkiye Barolar Birliği ile Avrupa Konseyi'nin birlikte düzenlediği Türk Avukatlarının Aşamalı Eğitimi Programına katıldı. Tanal, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Ceza Hukukçuları Derneği ve Tüketiciyi Koruma Derneği'ne üyelikleriyle de dikkat çekti.

Siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında başlayan Mahmut Tanal, 2011 Türkiye genel seçimleri'nde CHP'den İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. Başarılı performansı ve halk nezdindeki güveni sayesinde 2015 yılında yapılan Haziran ve Kasım genel seçimlerinde tekrar CHP'den İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 2018 seçimlerinde de İstanbul milletvekili olarak görevine devam etti.

Uzun yıllardır milletvekilliği görevini başarıyla sürdüren Tanal, 2023 seçimleri için CHP tarafından Şanlıurfa'dan aday gösterildi ve seçimleri kazanarak bu kentten milletvekili olarak meclise girmeyi başardı.

Mahmut Tanal kimdir? Kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Mahmut Tanal
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.