Apple'ın yeni CEO adayı John Ternus kimdir, kaç yaşında, nerede doğdu ve nerelerde çalıştı?

Apple'ın donanım mühendisliği alanında kıdemli başkan yardımcısı olarak 2021 yılından bu yana görev yapan Amerikalı iş yöneticisi John Ternus, şirketin donanım yeniliklerinde öncü rol oynamaya devam ediyor. CEO Tim Cook'a rapor veren Ternus, geniş bir ürün yelpazesinde mühendislik ekiplerini yönetmektedir. Peki, Apple'ın yeni CEO'su olarak görülen John Ternus kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi pozisyonlarda görev aldı? İşte, John Ternus'un hayatı ve kariyeri...

John Ternus, Apple'ın donanım mühendisliği alanında önemli bir figür olarak kariyerine devam ediyor. Yenilikçi fikirleri, liderlik becerileri ve tutkulu çalışmasıyla, Apple'ın gelecekteki başarılarına önemli katkılar sağlamaya devam edeceği ön görülüyor. Ternus, Mac, iPhone, iPad, iPod, Apple TV, HomePod, AirPods ve Apple Watch mühendislik ekiplerini yönetiyor. Peki, Apple'ın yeni CEO adayı John Ternus kimdir, kaç yaşında, nerede doğdu ve nerelerde çalıştı? İşte, John Ternus'un yaşam öyküsü ve iş geçmişi... 

Apple'ın yeni CEO adayı John Ternus kimdir, kaç yaşında, nerede doğdu ve nerelerde çalıştı?

JOHN TERNUS KİMDİR?

John Ternus, 1997 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nden makine mühendisliği ana dalında lisans derecesi almıştır. Apple'a katılmadan önce mühendislik alanında sağlam bir temel oluşturmuştur.

JOHN TERNUS NERELERDE ÇALIŞTI?

2001 yılında Apple'a katılan Ternus, ürün tasarım ekibinin bir üyesi olarak başladı. Zamanla, donanım mühendisliği alanında gösterdiği olağanüstü yetenekler sayesinde şirket içinde yükseldi. 2013 yılında Dan Riccio'nun altında donanım mühendisliği başkan yardımcısı oldu ve AirPods, Mac ve iPad'den sorumlu oldu. 2020 yılında ise daha önce Riccio tarafından doğrudan denetlenen iPhone donanımından da sorumlu tutuldu. 2021'in başlarında donanım mühendisliği başkan yardımcılığı görevine terfi etti ve Riccio'nun yerine geçti. Ayrıca 2022'nin sonlarında Apple Watch donanımından da sorumlu oldu.

Ternus, Apple'a katıldığından bu yana donanım departmanında bir dizi önemli yeniliği başlatmıştır. WWDC etkinliklerinde tanıtılan yeni Mac ve iPad donanımlarıyla, iMac ve MacBook Pro'nun güncellenmiş versiyonlarından, 2018 iPad Pro'lara ve tamamen yeniden tasarlanmış iMac Pro ve Mac Pro'ya kadar birçok ürünü piyasaya sürdü. Ayrıca, 2020'de M1 MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini'nin tanıtımını yaparak teknoloji dünyasında büyük bir etki yarattı. 2021'in Nisan ayındaki Apple etkinliğinde 24 inçlik iMac'i tanıttı ve Apple'ın "Unleashed" etkinliğinde 2021 MacBook Pro'ları duyurarak şirketin donanım portföyünü genişletti.

Ternus'un Apple'ın yönetim ekibinin "en genç üyesi" olduğunu ve onu "karizmatik ve sevilen" biri olarak tanımlanmaktadır. Ternus'un liderlik tarzı, inovasyonu teşvik eden ve ekip çalışmasını önemseyen bir yaklaşımı yansıtmaktadır. Bu özellikler, Apple'ın donanım alanında sürekli olarak öne çıkmasını sağlamaktadır.

Apple'ın yeni CEO adayı John Ternus kimdir, kaç yaşında, nerede doğdu ve nerelerde çalıştı? ile ilgili etiketler Apple
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.