Kutbettin Kaya kimdir?

Ergenekon davası sanıklarından Av. Kutbettin Kaya Bakırköy'de düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede Kaya'nın saldırı sırasında hayatını kaybettiği belirlendi. Yine saldırı sırasında ismi henüz öğrenilemeyen iki kişinin daha yaralandığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldıkları bildirildi. Yeşilköy'de arkadaşlarıyla birlikte gittiği lokantada silahla vurularak öldürülen Kutbettin Kaya kimdir? Detaylar haberimizde...

Avukat Kutbettin Kaya’nın Ergenekon davasında yargıtayı etkilemeye çalıştığı iddiasıyla savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla gözaltına alınmış, ardından da tutuklanmıştı. Avukat Kutbettin Kaya daha sonra beraat etmişti.Bakırköy sahilinde bir balıkçıda arkadaşlarıyla yemek yerken oturduğu masaya yanaşıp peş peşe silahını ateşleyen saldırganın mermileriyle Kaya olay yerinde hayatını kaybetti. 2 kişinin yaralandığı saldırıda polis olay sonrası kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlatırken, balık restoranında ve bölgede bulunan kameraları incelemeye aldı. Yeşilköy'de arkadaşlarıyla birlikte gittiği lokantada silahla vurularak öldürülen Kutbettin Kaya kimdir? Detaylar haberimizde...

kutbettin_kaya

Ergenekon davası sanıklarından Av. Kutbettin Kaya Bakırköy'de düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Yeşilköy Mahallesi Cümbüş Sokak'ta bulunan bir restoranda arkadaşlarıyla yemek yiyen avukat Kutbedin Kaya, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını yitirdi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede Kaya'nın saldırı sırasında hayatını kaybettiği belirlendi. Yine saldırı sırasında ismi henüz öğrenilemeyen iki kişinin daha yaralandığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldıkları bildirildi.

Saldırının Uzi marka silahla gerçekleştirildiği öğrenilirken, polis saldırganı yakalamak için bölgeyi ablukaya aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Av.Kudbettin Kaya, Ergenekon yargılamaları sırasında Yargıyı etkilemeye çalıştığı iddiasıyla Zekeriya Öz'ün talimatıyla gözaltına alınmış tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

poliddd

NASIL VURULDU?

Lavabo çıkışında yanına gelen kimliği belirsiz bir kişi tarafından başına isabet olmak üzere 5 el ateş açtı. Açılan ateş sonucu Avukat Kutbettin Kaya yere yığıldı. Lokanta çalışanları durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. O esnada lokanta içerisinde bulunan müşteriler ise hızla dışarı çıktı. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren zanlı ise geldiği araçla hızla olay yerinden uzaklaştı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalede Avukat Kutbettin Kaya’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemi alırken, açılan ateş sonucu lokanta içerisinde bulunan 2 kişi de hafif yaralandı.Yapılan incelemelerin ardından Avukat Kutbettin Kaya’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
Kaya hakkında Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi ile birlikte ''Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri'' iddiasıyla dava açılmıştı.

Kutbettin Kaya kimdir? ile ilgili etiketler Ergenekon kimdir kutbettin kaya
GÜNÜN VİDEOSU

Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! İşte operasyon anları...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay merkezli 7 ilde jandarma tarafından düzenlenen Mahzen-47 operasyonunun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütü çökertildiğini, 52 şüphelinin de yakalandığını açıkladı.