KURBAN BAYRAMI'NDA NASIL BESLENMELİYİZ?

Beslenme Uzmanı İrem Tufan, koronavirüs gölgesinde yaşanacak Kurban Bayramı'nda nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla evlerde bayram sofraları için hazırlıklar başladı. Koronavirüs sebebiyle özellikle kronik hastalığı olan kişilerin beslenmesine ve sağlığına dikkat etmesi gereken şu günlerde, Kurban Bayramı'nın gelmesiyle çok fazla kırmızı et tüketimi, yanlış pişirme yöntemleri, tatlı tüketimindeki artış ve hareketsizlik problemi bu bireyle için daha fazla risk oluşturuyor.

"BEKLETİLMEYEN KURBAN ETİ MİDE VE BAĞIRSAKLARDA SİNDİRİMİ ZORLAŞTIRIR"

SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel, koronavirüs gölgesinde ile geçirilecek olan Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmemiz gerektiğini Beslenme Uzmanı İrem Tufan'a sordu. Beslenme önerilerinde bulunan Tufan, "Bayram günü kesilen hayvan eti, birçok kişi tarafından bekletilmeden birkaç saat içinde pişirilir. Fakat bekletilmeden pişirilen kurban eti mide ve bağırsaklardaki sindiriminizi oldukça zorlaştırır. Özellikle mide ve bağırsak rahatsızlığı olan kişiler sindirim, hazımsızlık, şişkinlik gibi problemler ile karşılaşmak istemiyorsa eti en az 24-48 saat beklettikten sonra tüketmelidir." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeliyiz? Kurban eti koronavirüs riski taşır mı? Etleri nasıl pişirmeliyiz? Kurban etini nasıl saklamalıyız?

İrem Tufan'ın beslenme önerilerinin tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

KURBAN BAYRAMI'NDA NASIL BESLENMELİYİZ? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı et tüketimi irem tufan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.