Kılıçdaroğlu bir karar veremedi! THK'nın havalanacak uçağı var mı, yok mu?

Türkiye'nin orman yangınları ile mücadelesi 9'uncu gününde aralıksız devam ederken, tartışmaların odağında ilk günden itibaren Türk Hava Kurumu var. Bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelen birbiriyle çelişen açıklamalar ise eleştirilerin hedefinde...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki bazı CHP'li belediye başkanlarıyla birlikte, muhalefet tarafından "çalışır durumda yangın söndürme uçakları olduğu" iddia edilen Türk Hava Kurumu'nu ziyaret etti.

"UÇAK EN HIZLI 3 AYDA KALKAR!"

CHP Genel Başkanı ziyarette hükümet yetkililerinin bugüne kadar yaptıkları açıklamaları doğrular mahiyette mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu THK'nın envanterindeki uçaklarla ilgili, 'Uçakların bakımı gerekiyor, yedek parça sorunu var. En hızlı biz 3 ayda bir uçağı kaldırabiliriz.' diye konuştu.

CHP lideri "Çalışabilir durumda olan hiçbir uçak yok muymuş şu anda hangarda?" sorusunu ise "Hayır şu anda yok" diye yanıtladı.

"DERHAL MÜDAHALE EDELİM" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kısa süre önce sosyal medyada paylaştığı mesajlarda ise aksi yönde açıklamalarda bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, "Türk Hava Kurumu kayyum elinde yok oldu. Uçaklar yatıyor, pilotlar işinden oldu. Yeni bir iş modeli önerdim; bu uçakları belediyelerimizin kiralamasına ve pilotlar ile teknisyenleri istihdam etmesine izin versinler, yangınlara derhal biz müdahale edelim." ifadelerini kullanmıştı.

TEPKİ VAR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun birbiriyle çelişen bu açıklamalarına Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur'dan da tepki geldi!

Cesur şu ifadeleri kullandı;

"Önce 'kayyum elinde yok oldu' dedi, sonra 'önceki yönetimler mahvetti' dedi.

Önce 'uçak var' dedi, sonra 'uçak yok'...

Önce 'biz derhal müdahale ederiz' dedi, sonra 'en hızlısı 3-4 ay sürer'...

İnsan kendisine neden bu kötülüğü yapar…"

Kılıçdaroğlu bir karar veremedi! THK'nın havalanacak uçağı var mı, yok mu? ile ilgili etiketler CHP yangın Orman Yangını Kemal Kılıçdaroğlu Türk Hava Kurumu uçak ismail cesur

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.