Kene nasıl çıkarılır? Yaz mevsimi ile birlikte kene ile mücadele başladı! Keneyi çıkarmak için ne kullanılır?

Yaz mevsiminin gelişi ile birlikte kene ile mücadele de başladı. Kene ısırması, kene yapışması vatandaşlar da panik yaratsa da kene ısırmasında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Sıcakkanlı hayvanlar olan keneler, insanların kanını emerek birçok hastalığı da bulaştırabilir. Peki kene nasıl çıkarılır, kene ısırmasına en iyi araç nedir?

Keneyi çıkarmak için ne kullanılır? Alerjik reaksiyonlar gösterebilen kene yapışması, en kısa zamanda vücuttan çıkarılması gereken önemli bir durumdur. Elinizle dokunmamanız gereken kene ısırması ya da yapışmasında, en iyi yardımcı araçlardan biri de cımbızdır. Cımbızı kene çıkarılmasında kullandığınız zaman, onu nasıl tutmanız gerektiği de önemlidir.

Kene nasıl çıkarılır, kene en iyi neyle çıkarılır soruları, yaz aylarının gelmesi ve kenelerin de arzı endam etmesiyle birlikte daha çok sorulur oldu. Cımbız yerine pense kullanılabilir. Pense ile kene salam bir şekilde kavranır ve tutulur. Daha sonra yavaş bir şekilde deriden ayrılması sağlanır. Bunu yaparken kenenin kopmamasına çok dikkat etmemelisiniz. Kene çıkarırken kenenin dikey bir şekilde olmasına dikkat etmelisiniz.

KENEYİ ÇIKARMAK İÇİN...

Keneyi çıkarmak için ince uçlu bir cımbız kullanın. Cımbızın uç kısmını kenenin yapıştığı yani kanı emdiği yere yerleştirin. Yavaşça keneyi çekin. 

Keneyi çıkardıktan sonra ısırdığı yeri alkolle temizleyin.

Deriye yapışmış keneler mümkün olan en kısa zamanda çıkartılmalıdır. Deride yapışık kalma süresi uzadıkça enfeksiyon geçiş riski de artacaktır. Doğru kene çıkarma işleminde amaçlanan kenenin gövde kısmının parçalanmadan uzaklaştırılmasıdır. Kenenin gövdesi parçalandığında eğer kene enfekte ise etrafa yayılan patojenler derideki çiziklerden ya da sokma yerinden içeri girebilir.

 

 

 

Kene nasıl çıkarılır? Yaz mevsimi ile birlikte kene ile mücadele başladı! Keneyi çıkarmak için ne kullanılır? ile ilgili etiketler Aralık Ayı kene nasıl çıkarılır kene en iyi neyle çıkarılır kene yapışması kene ısırması
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.