Kart aidatını geri almak isteyenler dikkat! Mahkemeden tüketici lehine karar çıktı… Kart aidatını ödemek istemeyenlerin…

Kredi kartı kullananların en çok zorlandığı konulardan biri kart aidatlarını ödemek oluyor. Ancak bu konuda mahkemeden sevindirici haber geldi. Aidat ödemesini mahkemeye taşıyan tüketici, davayı kazandı. İşte detaylar…

Kredi kartı kullanmak, günümüzde zaruri bir ihtiyaç olarak görülüyor. Kredi kartı ile sunulan taksitli alışveriş yapma fırsatı pek çok kişiye cazip geliyor. Ancak kredi kartı aidatı söz konusu olduğunda pek çok kişinin yüzü asılıyor. Kredi kartı aidatları bazı bankalar tarafından yılda bir defaya mahsus olmak üzere alınıyor. Bazı bankalar ise yılda iki defa olacak şekilde bu ödemeyi alıyor.

Bankalara aidat ödemek istemeyenler, ücret ödemesi almayan kredi kartlarına yöneliyor. Ancak genellikle daha fazla avantaj sunan popüler kredi kartlarının aidat ödemesi bulunuyor. Aidat ödemesini geri almak isteyen bir tüketicinin açtığı davayı kazanması kart ücretlerinin kalkma ihtimalini yeniden gündeme getirdi. Tüketiciyi haklı bulan mahkeme heyeti, bankanın parayı geri ödemesine karar verdi.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KART SAHİBİNİ HAKLI BULDU

Kart aidatını geri almak isteyenler dikkat! Mahkemeden tüketici lehine karar çıktı… Kart aidatını ödemek istemeyenlerin…

Kart sahibi olan bir kişi ödediği aidatı geri almak için Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Bu başvuru neticesinde hakem heyeti, tüketiciyi haklı buldu. Bankanın ödenen 189 TL’yi iade etmesine karar verdi. Ancak banka bu karara itiraz etti. Kararı, Tüketici Mahkemesine taşıdı.

Banka, müşteri tarafından imzalanan sözleşmede aidat bilgisinin yer aldığını belirtti. Aynı zamanda tüketicinin aidat nedeniyle kredi kartını iptal etme yönünde bir girişiminin olmadığı da söylendi. Banka, tüketicinin kartın pek çok özelliğinden yararlandığını da ifade etti.

SÖZLEŞMEDE KART AİDATINDAN BAHSEDİLMESİ, YETERLİ GÖRÜLMEDİ

Mahkeme, sözleşmede aidat bilgisine yer verilmesini yeterli bulmadı. Aidatın karşılıklı olarak görüşmede belirtilmesi gerektiğine değindi. Bankanın aidat ödemesini tek taraflı olarak sözleşmeye eklemesinin yeterli olmadığını ifade eden mahkeme, karşılıklı müzakere gerektiğini söyledi. Bu nedenle hakem heyetinin kararı üst mahkeme tarafından da onaylandı.

Tüketici, ödediği 189 TL’yi geri almaya hak kazandı. Davanın bundan sonraki kart ücretlerine nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Dava süreçlerinin maliyetli olması, tüketicilerin dava açmaktan kaçınmasının en önemli sebebi oluyor.

Kart aidatını geri almak isteyenler dikkat! Mahkemeden tüketici lehine karar çıktı… Kart aidatını ödemek istemeyenlerin… ile ilgili etiketler Kredi kartı
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.