Sasa Polyester’de 100 lot 800 lota çıkacak

Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA) yatırımcıları, şirket yönetim kurulunun aldığı dev bedelsiz sermaye artırımı kararı sonrası gözünü Sermaye Piyasası Kurulu’na çevirmiş durumda. Geçmişinde tam 13 kez bedelsiz sermaye artırımına giden SASA, bunun dışında zaman zaman başvurduğu tahsisli ve şarta bağlı sermaye artırımları ile sermayesini önemli ölçüde yükseltmiş durumda. İşte detaylar...

Geçmişinde tam 13 kez bedelsiz sermaye artırımına giden SASA, bunun dışında zaman zaman başvurduğu tahsisli ve şarta bağlı sermaye artırımları ile sermayesini önemli ölçüde yükseltmiş durumda. SPK’nın geçtiğimiz hafta onay verdiği tahsisli sermaye artırımı sonrası yatırımcıların gözü kulağı bu kez bedelsiz onayına çevrildi. Sasa Polyester Yönetim Kurulu son olarak 27 Mart günü, %700 oranında bir bedelsiz sermaye artırımı kararı daha alarak hissedarlarına bedelsiz pay dağıtma kararı aldığını açıkladı. SASA yatırımcıları bir yandan bedelsiz sermaye artırımı için gelmesi muhtemel onay tarihini beklerken, diğer yandan bedelsiz sermaye artırımının onaylanması halinde oluşacak süreci de merak ediyor.

Sasa Polyester’de 100 lot 800 lota çıkacak

SASA bedelsiz hesaplama

Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA) bedelsiz sermaye artırımının SPK tarafından onaylanması halinde hisse sahipleri %700 oranında bedelsiz pay alacak. Hisse sahiplerine her 1 lot hisse için 7 lot bedelsiz hisse verilecek ve 1 lot hisseye karşılık toplam 8 lot SASA hissesi olmuş olacak. Burada kaçırılmaması gereken en önemli nokta, hisse senedi fiyatında verilecek bedelsiz pay oranında bölünme yapılacağı kısmıdır. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse; Sasa’nın %700 oranında bedelsizi için hak kullanım tarihinde hisse senedi fiyatının 45 TL olduğu varsayılırsa; Elinde 100 lot SASA hissesi olan bir yatırımcı bedelsiz öncesi 100 lot ve toplamda 4500 TL’lik hisse senedi sahibidir. Bedelsiz sonrası aynı yatırımcı 800 lot hisse sahibi olacak ancak hisse fiyatı %700 bedelsiz oranında bölünecek ve 5.625 TL’ye düşeceği için elinde yine toplam 4500 TL’lik hisse senedi olacaktır. Rotaborsa’nın haberine göre, SASA Polyester, enflasyon muhasebesi düzeltme farkından doğan kaynağın sermayeye ilave edilebilmesine ilişkin ilke kararları kapsamında, mevcut durumda 5.321.653.794,10 TL olan Şirket çıkarılmış sermayesinin, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere 37.251.576.558,70 TL artırılmak suretiyle 42.573.230.352,80 TL’ye yükseltilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’na resmi başvurusunu yaparak, kuruldan gelecek onayı bekleyecek.

Sasa Polyester’de 100 lot 800 lota çıkacak ile ilgili etiketler ekonomi SASA
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.